Fisk

Fisk

  • 110 Recept
Fisksoppa med lax, räkor och torsk

Fisksoppa med lax, räkor och torsk

1 fiskbuljongtärning. 200 gram färska eller frysta hela räkor. 400 gram torskfilé. 400 gram laxfilé. 3 morötter
Kaviarströmming

Kaviarströmming

Gör så här Börja med fyllningen. Mosa potatisen med en gaffel. Rör ner kaviar, matyoghurt och hackad dill
Fräsch laxgryta med primörer

Fräsch laxgryta med primörer

Fräsch laxgryta med primörer. 26 juli, 2015. Av Michael Krantz. saknar kommentarer. Etiketter. lata dagar, lättalagat, lax, laxgryta
Somrig laxgryta

Somrig laxgryta

Skär laxen i kuber som är ca 4 cm och lägg dem på ett fat. Strö över salt och peppar. Låt stå i 20 minuter
Stekt makrill med äppelsallad

Stekt makrill med äppelsallad

Stek fisken i olja i het panna, skinnsidan först, salta och peppra. Servera fisken med mangold, kokt potatis och ­äppelsallad
Coleslaw, fisk och brist på idéer

Coleslaw, fisk och brist på idéer

med fisk. Coleslaw med rökt fisk (2 port. )200 g riven vitkål 100 g tvättad färsk spenat1/2 gurka 1/2 rödlök, strimlad 1/2 syrligt äppel, strimlad 1½ msk gräddfil 3 msk majonnäs 1 msk äppelvinäger 1 msk olivolja1 avocado 2 kokta 8,5 minuters ägg (rätt skall vara rätt)rökt fisk (använde röding) bladpersilja dill salt peppar(rågbrödskrutonger) Blanda alla ingredienser i en skål förutom ägg, fisk, avocado och spenatStäll skålen i kylskåpet och vila för ca 15-20 min (smaka av med salt)Blanda i spenat och toppa med ägg, fisk och avocado strax före serveringHemlagade krutonger
Grillad makrill med potatissallad

Grillad makrill med potatissallad

Ingredienser Portioner. 4 ca 600 g makrillfiléer (frysta eller färska) 1/2 burk pesto (à 185 g) salt och peppar 1 citron i klyftor till servering Potatissallad 1 knippe sparris 800 g delikatess- eller färskpotatis 1 citron 1 dl vatten 1 höns- eller grönsaksbuljongtärning 2 msk olivolja 2 krm salt 1 krm peppar 80 g parmesanost (80 g motsvarar ca 1 1/2 dl riven) 1 påse ruccolablad (à ca 70 g) Lägg till i inköpslistan Så handlar du snabbare
Nils Emils strömmingslåda

Nils Emils strömmingslåda

Sätt ugnen på 200 grader. Gör rullar av strömmingsfiléerna med en bit ansjovis i varje, skinnsidan utåt