I detta recept har jag använt mig av vanligt jäst, något jag sällan gör i mina brödbak, men faktum är att det blir bättre med jäst just i detta sammanhang, men jag får helt enkelt fortsätta att experimentera med det
Häll av, skölj och låt bönorna rinna av väl. Mixa bönorna slätt med vattnet med hjälp av en mixerstav. Tillsätt jästen och mixa kort igen så den löses upp
Vaniljsås kan vara nåt av det bästa jag vet. En favorit är en kallrörd, med vispgrädde, äggulor och socker, men den blir ju ”något” mäktig och kalorität ibland… Vill man ha en god vaniljsås så görs ju den främst (eller helt) på mjölk och det är ju dessutom gott att variera sig
Marinerad rostbiff med balsamico, honung och kapris. Mmm, den här lördagen blev det riktigt gott, nämligen, marinerad rostbiff med balsamico, honung och kapris och till det en rotfruktsgratäng
Detta är faktiskt den rätt som jag bjöd på till nyårsafton. Helstekt svensk oxfilé med en grym rödvinssås, smörslungade haricoverts, potatisgratäng med västerbottensost och ett parmachips
Varje fredag inför advent dukar jag fram lite extra god frukost till mina kollegor. Jag brukar då baka eget bröd, som jag serverar tillsammans med julskinka, senap och rödbetssallad etc
I lördags hade vi personalfest. Maten ordnade vi själva i form av knytkalas. Det blev 4 olika pajer, sallad, bröd, tårta till efterrätt och en massa godis och snacks
Skala och finriv morötterna, hacka löken. Blanda ihop allting ordentligt till en sammanhållen färs. Forma biffar (blir på satsen ca 8-10 stycken) och genomstek knapriga på medelvärme i stekpanna med rapsolja