Vispa ägg och farinsocker pösigt. Rör försiktigt ner crème fraiche och lingonsylt. Blanda mjöl med bikarbonat och pepparkakskryddor och rör försiktigt ner det i smeten
Rör rumsvarmt smör och socker smidigt. Blanda i korinter och ägg. Blanda mjöl och bakpulver och rör ner. Arbeta ihop till en deg och låt vila i kylen i 1 timme
I marginalen på ett recepthäfte hittade jag ett recept nerklottrat. Sirapskaka (Rudits recept). Efter ett telefonsamtal med min farmor, fick jag veta att Rudit arbetat på Norrgården under krigstiden
Vi bakar inte längre några vanliga kakor i vårt hus, och med tanke på hur mycket kakor och sött de bjuds på i skolan, på fritids och hos kompisar tycker jag verkligen att det kan räcka
Det var ett tag sedan som jag bakade småkakor men när jag hittade detta receptet kunde jag inte låta bli, det lät så gott och kakorna var ännu godare än jag trodde