Bryn köttet på hög värme så att det får en fin brun färg runtom,salta och peppra. Lägg ner köttet i en lergryta eller liknande som tål ugnsvärme(med lock)
Ansa köttet ifrån senor. Om man inte önskar köttet för blodigt får man lägga till ytterligare stektid med någon/några minuter per sida (rare/medium/genomstekt)
Linda bacon runt om och bryn köttet i en stekpanna med smör. Lägg över filéerna i en ugnssäker form, stick in en köttermometer och stek färdigt mitt i ugnen tills innertemperaturen är 65°. Låt köttet vila, övertäckt med aluminiumfolie, ca 10 minuter innan det skärs upp. Skär köttet i ca 4 cm tjocka bitar och lägg upp på tallrikar
Lägg morötter och lök i botten på crock-poten och lägg köttbitarna ovanpå. Det var länge sedan jag gjorde köttgryta i min slow-cooker, konstigt nog eftersom det alltid blir så gott när man tillagar mat i den
Kött, potatis och rödvin = lördag. Finhacka örterna till köttet. Gnid in köttet med örter och olivolja. Bind eventuellt upp köttet med steksnöre och bryn i stekpanna
På tal om "barnmat" annars så är ju kanske köttfärssås bland det mest populära när det kommer till mat som barn älskar och gärna äter mycket av, eller vad säger ni
Jag tror inte att ugnen höll 64 grader utan att den var kallare så på slutet höjde vi till 125 grader så att köttet skulle bli klart i lagom middagstid
Skär sedan ett snitt längs med filén, fläk upp den och platta till så det blir en platt köttbit. Lägg valfri fyllning på köttet och rulla sedan samman köttet från långsidan