Igår testade jag att göra glass för första gången. Eftersom jag älskar kombinationen av citron och kokos var det ett givet alternativ att spetsa den här kokosglassen med
Fnittriga flickor och kusiner som i smyg häller lemonaden över vaniljglassen och rör runt i bubblet till en glassig välsmakande sörja och äter tills magarna säger stopp men ögat vill ha mer
Häll i glassmaskin och frys tills du har en fast fin sorbet. Citronsorbet är en riktig klassiker. I Italien får man den ofta serverad med lite vodka – det är väldigt gott och raffinerat
Melonsorbet är min favoritsmak när det gäller glass. Jag brukar alltid tänka att den här gången ska jag välja något nytt och spännande (typ tuttifruttituggummi) när jag står i glasskön, men sedan slutar det ändå alltid med melon
Det bästa med en glassmaskin är att man kan få precis de smaker man vill på sin glass, smaker på glass som funnits tidigare men försvunnit genom åren, polkagrisglass är en sådan sort, tidigare var det SIA Glass som gjorde polkagrisglass , nu är det inte lika lätt att få tag på men Lejonet & Björnen har polkaglass i sitt sortiment
Har man väl gjort och smakat äkta hemlagad vaniljglass, vill man aldrig mer köpa glass från affären. När jag har vant mig vid hemlagad glass kan jag från köpeglass verkligen känna hur konstgjort glassen smakar, och ingredienslistan på paketet ser inte rolig ut
Har inte gjort glass på yoghurt tidigare, har varit rädd för att det skulle bli isigt och smaklöst, men oj så fel man kan ha, det blev riktigt gott, trots att den varken innehåller äggulor eller vispgrädde, men sedan så gillar jag ju mango också
Här kommer ett recept på Dulce de leche-glass som är så gott att det kan klassas som matporr. Häromkvällen åt jag så mycket sådan här glass att jag till slut mådde illa