15 dl
Arla Köket® vaniljsåsGör så här: Sätt ugnen på 225°. Lägg blåbären i en ugnssäker form. Strö över socker och potatismjöl. Blanda socker, havregryn och mjöl i en bunke. Finfördela smöret i blandningen till en smulig deg. Fördela smuldegen över frukt och bär. Grädda i mitten av ugnen ca 20 min. Servera med vaniljsås.
Pajdeg. Smält smöret och låt det svalna. (Det räcker att värma på kastrullen tills hälften smält. Sedan smälter resten av redan befintlig värme om man rör om lite
Repa bären. Sätt ugnen på 225 grader. Lägg havregryn, vetemjöl och socker till smuldegen i en skål. Finfördela smöret däri med fingertopparna så allt blir en grynig massa
Här kommer receptet på Havresmulpaj med vinbär. Varje sommar plockar jag vinbär hos min mormor och sommaren efter åker jag dit med vinbärspaj bakad på fjolårets vinbär
Alla som är sugna på en fräsch och somrig smulpaj se hit. Det här receptet är på en "karamellig"/knäckig smulpaj med havre som smuldegsbas och som i sin tur fördelas över ett lager med skivade rabarber (som jag dessutom sötat något för att runda av den karakteristiska sura rabarbersmaken)
Skala äpplena och skär dem i tunna klyftor. Ansa rabarberna och skär dem i tunna skivor. Smörj en aluminiumform lätt och lägg rabarberskivorna i botten
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.