En riktigt festlig rätt. Inspiration har jag fått från bloggen Jennysmatblogg3-4 kycklingfiléer21/2 dl kokosmjölk3 dl grädde5-7 msk jordnötssmör (osötad)1-2 tsk sambal oeleksaften av 1/2 limesaltSmörGör så här
Det var så länge sen jag gjorde en smörgåstårta så förra veckan, när jag hade en ledig dag, så passade jag på att göra en för mig ny sort med skinka och bacon som fyllning
Nu ska ni i alla fall få receptet på det vi bjöd på för ett tag sen när det var matstafett i byn. Det var min man som skötte tillagningen, så det kan inte ha varit så svårt
Till kvällsmat testade jag att göra en fantastiskt god och krämig kycklinggratäng som jag serverade tillsammans med blomkålsris och sallad, receptet hittade jag på matplatsen
Minafavoriter var Hanna Lindblad och Pauline, helt klart mest drag i dem och snyggast framträdanden, men Hanna gick ju inte ens till andra chansen… Idag gjorde jag ett litet experiment som blev riktigt lyckat
Därefter lägger jag i mina skaldjur, smakar av med lite citron. Denna maträtt är en av min familjs favoriter så jag gör mycket och blir det något över blir det en himla god matlåda till jobbet
Oj va lycklig jag blev i unga år när mamma lagade fiskgratäng. Som bäst var den när det, precis som i receptet nedan, låg nyskalade färska räkor på toppen
Receptet på den här fiskgratängen, hittade jag i en bok från Viktväktarna för 100 år sedan. Eller snarare 15 år sedan, och det var vid den tiden då jag började intressera mig för matlagning
av MosternEn enkel och matig sallad - bättre sommarmat finns inte. Grekisk sallad är en klassiker. Ibland blandar jag stora vita (marinerade) bönor i salladen för att göra den extra matig
Äntligen kom känslan tillbaka, den som jag har väntat så länge på. Jag har haft en lång period när jag har tyckt att allt som haft med mat och bak att göra varit pest och pina
Varje fredag har vi fredagsfika på jobbet. Vi är ca 40 personer som delar fikarum och en gång per år har man ansvar att se till att det finns något gott att äta på fredagen