Skala och skiva rödlöken och fräs den i olivolja på medelvärme i ca 10 minuter. Rör om då och då. Tillsätt vinäger, farinsocker och socker sjud samman i ca 40 minuter
Varje år ringer jag till min mamma och frågar om receptet och varje gång säger min mamma. Det är väldigt mycket socker i receptet, inte speciellt nyttigt
Den hemgjorda hollandaisen får här smak av färska örter. Denna sås passar utmärkt att servera till grönsaker, kött, fisk, kyckling eller till pocherade ägg, som en eggs benedict med örter
Hacka löken i små bitar. Värm upp olivolja i en stekpanna och låt löken svettas i fem minuter. Tillsätt tomater och basilika, låt sjuda i 30-40 minuter
Jag är inte helsåld på ”vanlig” jordnötssås där man har i kokosmjölk. Jag tycker den blir lite tam, eller den smakar i alla fall aldrig riktigt så mycket som jag vill att en jordnötssås ska smaka
Ingredienser Portioner. 8 1 bit färsk ingefära (à ca 100 g) 5 dl vatten 1 dl risvinäger (su) 1 dl socker 1 tsk salt Lägg till i inköpslistan Trött på att irra runt i butiken
Gott, värmande och mättande. Sydfransk gratäng med aubergine & squash är len och följsam i smaken. Ungefär som ett matminne från barndomen – du vet att det finns men du har ändå glömt bort det
Skala löken och skär den i tunna båtar. Koka upp ättika, socker och vatten i en kastrull. Rör tills sockret har löst upp sig och låt sedan lagen svalna