Romsås – klassiskt recept
mittkok.expressen.se
mittkok.expressen.se
  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 5 1 röster

Ingredienser

  • 1 dl majonnäs, egengjord eller av god kvalitet
  • 11 dl crème fraiche
  • 11 dl stenbitsrom eller sikrom
  • 11 dl finhackad rödlök
  • 11/4 dl hackad dill
  • 11/4 pressad citron
  • 11/4 citron, rivet skal
  • 1 salt och peppar
  • 1 några stänk tabascoRör ihop allt utom stenbitsrommen.
  • 1 Vänd ner rommen försiktigt, så inte kornen mosas. Smaka av med peppar och tabasco. Vänta med att salta tills såsen stått i kylen i ett dygn. Detta för att undvika att såsen blir för salt, då rommen släpper sälta och blir lite saltare efter ett dygn.
  • 1 Låt stå och dra i kylen i en dag, så kommer smakerna fram ordentligt.

Beskrivning

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.