Lägg rostbiffen i en ugnsfast form (jag använde min le creuset-gryta som vanligt) och stick in en köttermometer och låt köttet steka i 125 grader varm ugn (längst ner) tills termometern visar 62 grader. Sen lägger jag köttet i folie och låter den vila minst 60 minuter
Våfflor. Alla älskar väl våfflor. Speciellt insnöade sportlovs-barn skulle jag tro. Jag var iväg tidigare idag på förmiddagen till norra Öland och hade lovat barnen att vi skulle grädda våfflor när jag kom hem
Bryn köttet i smöret några minuter. Skär köttet i bitar ca 2x2 cm. 800 gram högrev, fransyska, ytterlår eller annat grytkött av nötkött eller vilt. 2 köttbuljongtärningar
Skär köttet i strimlor. Stek köttet hastigt i en stekpanna. 500-600 g strimlat kött, ex-vis lövbit, lövbiff eller oxfilé. 500-600 g strimlat kött, ex-vis lövbit, lövbiff eller oxfilé