kött

kött

  • 76 Recept
Perfekt stekt rostbiff i ugn

Perfekt stekt rostbiff i ugn

Lägg rostbiffen i en ugnsfast form (jag använde min le creuset-gryta som vanligt) och stick in en köttermometer och låt köttet steka i 125 grader varm ugn (längst ner) tills termometern visar 62 grader. Sen lägger jag köttet i folie och låter den vila minst 60 minuter
Våfflor, bästa grundreceptet!

Våfflor, bästa grundreceptet!

Våfflor. Alla älskar väl våfflor. Speciellt insnöade sportlovs-barn skulle jag tro. Jag var iväg tidigare idag på förmiddagen till norra Öland och hade lovat barnen att vi skulle grädda våfflor när jag kom hem
Dagens kryddkotlett

Dagens kryddkotlett

1 dl köttbuljong. 1 dl köttbuljong. "DAGENS" KRYDDKOTLETT. En fin kombination av fläskkotlett, paprika och lök
Bombay biff med lime-raita

Bombay biff med lime-raita

Skär köttet i strimlor. Bryn köttet i smör i en stekpanna. Servera köttet med raitan och frästa grönsaker
Biff Bombay

Biff Bombay

Strimla köttet och vänd runt i marinaden. Bryn köttet i en stekpanna och lägg i skivad lök, strimlad paprika och groddar
Pepparotsfalukorv med dill och morötter

Pepparotsfalukorv med dill och morötter

Ingredienser Portioner. 4 900 g potatis 2 morötter 1 gul lök 600 g falukorv 1 msk smör eller margarin 2 1/2 dl matlagningsgrädde 1 dl mjölk 2 lagerblad 1 grönsaksbuljongtärning eller fond (1 tärning motsvarar 1 1/2 msk fond) 1 msk majsstärkelse (Maizena) 0,8 msk pepparrot 2 msk hackad dill salt och peppar Lägg till i inköpslistan
Gulasch | Receptfavoriter

Gulasch | Receptfavoriter

Bryn köttet i smöret några minuter. Skär köttet i bitar ca 2x2 cm. 800 gram högrev, fransyska, ytterlår eller annat grytkött av nötkött eller vilt. 2 köttbuljongtärningar
Pasta Carbonara

Pasta Carbonara

Pasta Carbonara. Det finns tusen varianter - detta är en av dem. Finhacka en gul lök och en vitlöksklyfta
Dillkött

Dillkött

Lägg köttet i en kastrull och häll på vatten så att det täcker. Sjud köttet under lock c. Skär köttet i skivor och lägg ner i såsen
Filéfrestelse

Filéfrestelse

Putsa köttet och skiva det. Lägg köttet ovanpå riset. Häll såsen över köttet. Lägg riset i en smord form. Krydda med salt och peppar
Tjälknöl II

Tjälknöl II

Färskt kött lägger du i en eldfast form och sticker in en kött-termometer i den tjockaste delen av köttet
Kasslergryta med pasta

Kasslergryta med pasta

Skär kasslern i bitar och fräs i smör. Skala, dela och skiva löken. Dela, kärna ur och strimla paprikan. Låt fräsa med kasslern ett par minuter