Förra helgen var jag på en mysig tjejfest och blev jag bjuden på en sådan goood fisksoppa så när jag kom hem senare på kvällen sa jag till Magnus att nästa helg då ska jag bjuda dig på denna supergoda soppa
Jag gjorde förstås rätten glutenfri, ugnsbakade fisken på låg värme i stället för att koka den, och lyxade dessutom till det hela med spenat i botten och räkor på toppen
På bilden ser ni en enkel pasta med räkor som är kryddad med bland annat vitlök och citronpeppar. Det har ju blivit många bakverk på bloggen den senaste tiden, jag har hur mycket som helst som jag vill fylla på här i receptarkivet och idag tyckte jag att det var dags för en maträtt
Pressa ur vattnet från spenaten och stek ihop med löken, smula över fiskbuljong. Fisk,. 4 st frysta laxfiléer 1 gullök1 vitlöksklyfta3 dl vitvin1 dl vatten3 dl grädde2 fiskbuljongtärning 450 gr bladspenatSaltSvartpeppar maizena Gör såhär Tina spenaten och laxen. 2 fiskbuljongtärning
Ingredienser för 4-6 personer2 morötter10 cm purjolök5 dl vatten2 st fiskbuljongtärningar1 msk sweetchilisås5 dl matlagningsgrädde1 dl creme fraiche2 msk dill1 krm cayennepeppar400 g mjukost med smak (vi använde med smak av vitlök/örter, funkar även utmärkt med kräftost eller annan ost du tycker om)ca 500-600 g oskalade räkorSaltVitpepparGör så härRiv morötterna
En i särklass bästa kalla pajer jag ätit. Suuper gott så detta måste ni testa. Passar perfekt en het sommardag med ett glas vitt, som del i en buffé eller som förrätt