Andreas

Andreas

  • 34 Recept
Het fransyska

Het fransyska

Det här är en gryta som har följt med några år och som vi gjorde igen nu under påskhelgen. Den bröt av bra mot all påskmat och kan ätas både till vardag och fest, sommar som vinter
Vitlöksmos

Vitlöksmos

Skala potatisen och skär den i mindre bitar. Koka den mjuk i lättsaltat vatten. Häll av vattnet och ånga av potatisen
Köttfärslimpa med kokt potatis, ärtor och gräddsås

Köttfärslimpa med kokt potatis, ärtor och gräddsås

Ingredienser 1 portion 2 portioner 3 portioner 4 portioner 5 portioner 6 portioner 7 portioner 8 portioner 9 portioner 10 portioner 11 portioner 12 portioner 13 portioner 14 portioner 15 portioner 16 portioner 17 portioner 18 portioner 19 portioner 20 portioner Köttfärslimpa 500 gram nötfärs 1 msk tomatpuré 1 tsk timjan 1,5 dl mjölk 0,5 dl ströbröd 2 tsk färsk rosmarin , hackad 1,25 tsk salt 0,5 tsk svartpeppar 1 st ägg 1 st gul lök Sås 1 msk vetemjöl 1 nypa(or) salt 1 nypa(or) svartpeppar 3 dl grädde 1 msk köttbuljong , alt

Fläskfilégryta med ädelost

  500 g Fläskfile.   180 g Champijoner.   2 st Paprika.   5 deciliter Grädde.   150 g Ädelost.   2 msk Chili