Efterrätter

Efterrätter

Efterrätt till festligheterna

Efterrätt till festligheterna

Bra med frysta efterrätter som kan göras dagen innan eller flera dagar innan om det är svårt att hinna med
Banoffee pie

Banoffee pie

Ingredienser 1 sats 2 satser 3 satser 4 satser 5 satser 6 satser 7 satser 8 satser 9 satser 10 satser 11 satser 12 satser 13 satser 14 satser 15 satser 16 satser 17 satser 18 satser 19 satser 20 satser 200 gram digestivekex 100 gram smör 1 burk(ar) Karamelliserad mjölk , á 397 gram (dulce de leche) 2 st banan(er) 2,5 dl vispgrädde 50 gram mjölkchoklad 0,5 krm flingsalt Köp receptet
Efterrätt från lördagsbjudningen

Efterrätt från lördagsbjudningen

Måndag igen, gott folk, hoppas er vecka har börjat bra. Kanske några av er har fått lite snö. Här nere i vår del av Skåneland har det varit friska vindar hela dagen, men solen har gjort sitt bästa för att värma oss lite
Ingefärspäron med vanilj

Ingefärspäron med vanilj

Blanda vatten och strösocker i en gryta och koka upp. Tillsätt skalad skivad ingefära och snittad vaniljstång
Rabarberpaj med kokoschips

Rabarberpaj med kokoschips

rabarber. 1strösocker. 1smör. 1vetemjöl. 1kokoschips. 1vaniljglass1. Sätt ugnen på 200 grader. 2. Ansa rabarbern och skär den i bitar
Nutellasemifreddo

Nutellasemifreddo

Man skall ha en marängbotten, eller maränger i bitar. Jag tog en mandelmarängbotten jag hade i frysen som gjorde det lite ytterligare 'nötigt" 2 ägg 1 msk socker2,5 dl grädde200 gr nutella ( ca 1,5 dl)1 marängbottenDela äggen och vispa äggvitorna med 1/2 msk socker till ett hårt skum
Knäckig äppelpaj

Knäckig äppelpaj

För ett par veckor sedan hälsade vi på svärmor i Skåne och fick med oss några äpplen hem från hennes äppelträd
En efterrätt med mersmak

En efterrätt med mersmak

Jisses vilken kanonhelg vi har haft, solen lyser och värmer så gott, visst är det härligt. Vi har suttit ute i solen och bara fikat hela helgen, ha ha ja nästan i alla fall
Brylépudding

Brylépudding

Karamell. Koka strösocker, vatten och citronsaft i en kastrull tills det blir en ljusbrun och karamelliserad sås
Cremé caramel

Cremé caramel

Cremé caramel är en klassisk dessert som passar till de flesta festliga tillfällen, både som en god avslutning på en trevig middag eller som dessert på julbordet
Jordgubbar med grädde och maränger....

Jordgubbar med grädde och maränger....

efterrätter ca 4 port. Nu är det längesen det var några sötsaker här på bloggen, så slår jag till med nåt riktigt sött och gott