1 vaniljglass1.
Sätt ugnen på 200 grader.2. Ansa rabarbern och skär den i bitar. Blanda bitarna med sockret. Fördela dem i ugnssäkra portionsformar eller i en ugnsform.3.Smält smöret och ta kastrullen från värmen. Blanda ner vetemjölet och rör till en jämn smet. Tillsätt sockret och kokoschipsen.4. Fördela blandningen över rabarbern.5. Grädda 15–20 minuter i nedre delen av ugnen tills smultäcket fått fin färg. Servera med vaniljglass.
Mandelkaka150 g smör 60 g vetemjöl [1 dl] 60 g mandelmjöl [1 1/2 dl] 180 g florsocker [3 dl] 150 g äggvita [5 ägg] 10 g vaniljsocker [1 msk] 2 g salt [1/2 tsk] 3-4 stjälkar rabarber malen kardemumma rörsocker
Jag googlade efter recept på rabarberpaj, och hittade otippat vad jag sökte på Linda Skugges blogg. Fördelen med att grilla är att man sitter ute och äter
Lättlagad och fantastiskt god rabarberpajmed knäckigt kolatäcke. Jag har gjort pajen glutenfri genom att ersätta vetemjölet i originalreceptet med ris- och potatismjöl
Vispa grädden och servera rabarberpajenmed vispad grädde. Tillsätt smöret och finfördela det till en smulig deg för hand med fingrarna, med en gaffel eller med elvisp
Det lät gott då det var ett täcke över rabarbern med mandelmjöl och smör. Som när jag på Alla hjärtans dag gjorde rabarberpaj i kärleksfulla portionsformar och googlade på recept och hittade ett som "råkade" vara LCHF
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.