Vissa desserter är jag barnsligt förtjust i och crème caramel är en av dessa. När jag då hittade ett recept på créme caramel, som dessutom innehöll kondenserad mjölk, kände jag att jag var tvungen att testa det
// Healthy recipe - Soft Creme Chocolate Caramels. Nyttiga mjuka kolor. Lågkalori, utan tillsatt socker, glutenfria, endast 3 ingredienser - och såklart helt makalöst goda
Använd en rund 2-litersform eller 8 portions- suffléformar. DAG 1. Glasering. Koka socker, citronsaft (10g) och vatten till en guldgul karamell som börjar ryka lite
Ta fram en avlång form. Smält 1,5 dl strösocker i en stekpanna. Använd inte högsta värme, men nära på. När sockret är smält - häll på en halv deciliter kokhett vatten
Jag har nu testat att göra min första creme caramel. Crème caramel1 L mjölk1 dl socker1/2-1 vaniljstång2 dl (200 g) socker5 msk kokhett vatten6 medelstora äggKoka upp mjölken med sockret (1 dl) och vaniljstången som man först öppnat på längden
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.