Bittes kokbok

Bittes kokbok

Kokbok
Choklad cupcakes med moccafrosting

Choklad cupcakes med moccafrosting

Choklad cupcakes med moccafrosting. Kladdiga choklad cupcakes med moccafrosting♥. Du behöver16 st1 dl vatten4 msk kakao3 dl vetemjöl2 tsk bakpulver1 tsk salt2 tsk vaniljsocker100 g smör1,5 dl strösocker2 st ägg100 g mörk chokladMoccafrosting100 mjukt smör500 g florsocker3 msk kakao2 msk kallt kaffeGör såhärCupcakesKoka upp vatten och blanda ner kakao, rör om noga
Cupcakes med hallon

Cupcakes med hallon

Sockersöta och riktigt fluffigt lätta små rosa Cupcakes. Toppade med en smarrig hallonfrosting och med ett hjärta av hela syrliga hallon
Romsås till lax

Romsås till lax

Romsås är en av mina absoluta favoritsåser att servera med lax. Så enkel att göra men åh så god. Recept, 4 portioner
Världens godaste Ananaspaj

Världens godaste Ananaspaj

Pajdeg. 1150g smör. 1 dl strösocker. 3 dl vetemjöl. 1 tsk bakpulver. 1Fyllning. 13 små burkar krossad ananas (á 140g avrunnen vikt)
Marängkrisptårta

Marängkrisptårta

4 st äggvitor 3 dl strösocker 3 dl vårgårda puffat rostat ris eller Rice Krispies (rispuffar)
Räktårta

Räktårta

Fyllning 1. Tärna laxfilén ganska fint. Blanda samman den med pepparrotsvisp och lätt creme fraiche. Fyllning 2
Apelsinpannacotta

Apelsinpannacotta

Blötlägg gelatinbladen i kallt vatten i 5 minuter. Snitta upp vaniljstången och skrapa ur fröna. Blanda grädde, vaniljstång med frö, socker, apelsinskal och saft i en kastrull
Klassisk slottsstek

Klassisk slottsstek

Ingredienser Portioner. 4 smör att steka i 800 g nötkött (fransyska eller innanlår) 1 tsk salt 1 krm peppar 1 lök 5 ansjovisfiléer + 4 msk ansjovisspad (för 4 port) 1 msk sirap 1 1/2 tsk ättiksprit (12%) 1 lagerblad 5 kryddpepparkorn 5 vitpepparkorn 3 1/2 dl vatten 3 msk vetemjöl + 3 msk vatten (för 4 port) 1 1/2 dl vispgrädde smör Lägg till i inköpslistan Stå inte vilsen i butiken igen
Hovets tårta (maräng, choklad och daim)

Hovets tårta (maräng, choklad och daim)

Marängbotten. Vispa äggvitorna i en bunke. Tillsätt socker och fortsätt vispa. Häll i vårgårdariset. Bred ut blandningen på ett bakplåtspapper i långpannan
Trippel chokladmousse tårta

Trippel chokladmousse tårta

Nu är min nyårstårta näst intill färdig. Det blir en trippel chokladmousse tårta på browniebotten. Jag älskar choklad, och kände för att göra en moussetårta denna gången
Päronpaj med toscatäcke

Päronpaj med toscatäcke

Lägg dinkelvetemjöl, smör, äggula, rapsolja, strösocker, salt och vatten i matberedaren med kniven monterad
Ris ala Malta

Ris ala Malta

Koka upp riset med salt och vatten i en gryta under lock i ca 10 minuter. Tillsätt mjölk och låt gröten svälla på svag värme under lock i 30-40 minuter, håll koll så att det inte bränns i botten
Rulader med parmaskinka

Rulader med parmaskinka

Banka ut köttet lite, gärna med en kötthammare. Salta och peppra. Fyllning. Riv osten och blanda med basilika och finhackad vitlök
Glömd maräng med citrongrädde

Glömd maräng med citrongrädde

Maräng. Vispa äggvitorna till hårt skum. Blanda socker, kakao och bak-pulver, och tillsätt lite i taget under vispning
Nötmarängtårta

Nötmarängtårta

Vispa äggulor, ägg och socker pösigt. Blanda potatismjöl, vaniljsocker och bakpulver, och sikta ner i smeten
Langos

Langos

Den Ungerska Langosen är en populär maträtt som har funnits sen urminnes tider och på orginalet i Ungern så toppar man bröden med smält smör, vitlök och riven ost, låter jättegott det med men vi valde att ha räkor, sikrom, lök och creme fraich, sen finns det lika många toppingar på Langos som det finns pizzatoppingar, huvudsaken är att man tycker det blir gott