Bryn köttfärsen klar, lägg i tacokryddan och pressa i vitlök och häll i tomatkross. 500 gram med krossade tomater. 1 vitlöksklyfta 500 gram med krossade tomater
Häll i tomaterna, tomatpuré, chilisås och vatten. Till lasangen idag blev det en sallad med isbergssallad, tomat, gurka, rödlök och fetaost och med en vinegrette med balsamvinäger
Blanda vatten, salt och olja, häll på mjöl tills det blir en fast deg. Låt degen vila ca 20 minuter. Stek under tiden köttfärs, lök och tillsätt kryddorna
Burek är en maträtt som äts över hela Balkan med olika variationer, denna variant är en som förbereds i lager men det finns även en rullad variant(vanligast i Bosnien och Hercegovina)
Skolavslutning och jag har varit ledig hela dagen. Tyvärr så har inte vädret varit det bästa idag, men vi hade bestämt oss för att grilla på kvällen och så blev det också
Mat (ta vispgrädde om du hellre vill det). 4,5 dl Oatley iMat (ta vispgrädde om du hellre vill det). 1 dl halverade körsbärstomater. 1 dl halverade körsbärstomater
Lepinja/ somun är ett bröd som serveras på Balkan oftast med cevapcici och pljeskavice. Brödet heter olika beroende på var man kommer ifrån och ofta är det rutmönstrat på toppen
Hej hej,. I förra veckan hade jag barnen hemma en dag och eftersom att frukostbrödet var slut så fick vi hitta på ett snabbakat men jättegott bröd – polarkakor