jag använde Santa Marias Extra Creamy. 1 tsk salt. Hetta upp en stekpanna till mediumvärme och stek purjolöken, champinjonerna och den färska ingefäran i lite kokosolja
En egenkokad eller köpt buljongfond med djupa smaker är optimalt, men om du väljer buljong på tärning, så blanda gärna två sorter t ex höns- och grönsaksbuljong
Smaka av med salt, peppar, limen och ev mer honung. 4 kycklingfiléer 1 gul lök 1 röd lök 1 vitlöksklyfta 1 paprika 2 morötter lite haricot verts 1 - 2 msk röd curry pasta 1 msk tomatpuré 1 brk kokosmjölk 2 msk kycklingfond 1 msk honung salt och peppar ev en skvätt grädde maizena skal och saft från en halv lime
3 ekologiska ägg3 dl socker3 dl vetemjöl 1 tsk vaniljsocker 3 tsk bakpulver2 tsk malen kardemumma0,5 tsk malen ingefära 1,5 tsk malen kanel1,5 dl rapsolja4,5 dl rivna morötter Frosting60 g rumsvarmt smör4 dl florsocker1 tsk vaniljsocker Rivet skal av en lime100 g philadelphiaostSmör och ströbröd till formen. Häll smeten i en springform med avtagbara kanter (24 cm i diameter)
Salt (gärna örtsalt). Salt (gärna örtsalt). Häll i krossad tomat, vatten, balsamvinäger, dijonsenap, paprikapulver, salt och svartpeppar, låt puttra i ca 15 min
) Avsluta med att försiktigt blanda i den strimlade rökta laxen och smaksätt med lite pressad citron och citronskal från den väl sköljda citronen, samt salt och nymald svartpeppar
Mer örtsalt efter smak. Det som verkar fungera ganska bra dock är mängder med te (gärna kryddiga teer som YogiTea), mycket varma soppor och grytor och mycket yoga
Kryddade gjorde jag denna gång med en kryddblandning från Oil & Vinegar, Wild Garlic Mix som innehåller tomatflagor, ramslöksblad, majsstärkelse, salt, paprika, basilika, oregano, vitlök och lök
Kampanjen "Köttfri måndag" är en del av ett större globalt nätverk, som försöker minska köttkonsumtionen i världen, inspirera oss att äta mer vegetariskt, och göra det lättare för oss att haka på det vegetariska tänket