Koka potatisen i lättsaltat vatten. Skiva potatisen och vänd ner i såsen. 1 kg färsk potatis. Låt ånga av. Blanda ingredienserna till créme fraichesåsen
Skär potatisen i halvor (eller klyftor) och lägg på en plåt. Ha i potatisen och machésalladen. 500 g delikatesspotatis eller mandelpotatis. 500 g delikatesspotatis eller mandelpotatis
De här potatischipsen gör jag i ugnen, vilket är fantastiskt smidigt, snabbt och SÅ gott. Använd ekologiska potatisar – särskilt om du vill ha kvar skalet (jag tycker personligen att det är supergott att ha kvar skalet, men skala potatisarna om du hellre vill det)
Skala potatisen och riv den på ett rivjärn direkt ner i smeten så hinner den inte mörkna. Stek små plättar av smeten i smör på måttlig värme så att potatisen hinner bli genomstekt
Vad gäller isterbanden så ska de ju dessutom här i detta länet serveras tillsammans med dillstuvad potatis, det är nog nästan matlag på det i denna regionen
Skala och skiva potatisen och lägg i en ugnfast form. 7-10 potatisar (beroende på storlek). Häll sedan köttfärsröran över potatisen och låt det vara ytterligare 10 minuter i ugnen. 7-10 potatisar (beroende på storlek)
Dillstuvad potatis är en rätt som följt med sedan barnsben. Nu återkommer den här hemma emellanåt för jag tycker fortfarande att det är riktigt gott och så är det ju riktig snabbmat om man har överbliven kokt potatis i kylen