Bak

Bak

  • 15 Recept
Glutenfri citron- och marängpaj

Glutenfri citron- och marängpaj

Steg. 1. Klart. Pajdeg. Sätt ugnen på 175 grader. 2. Blanda ljus glutenfri mjölmix, florsocker, kallt vatten och smör
Silviakaka

Silviakaka

Blanda i det kalla vattnet och till sist mjölet ihoprört med bakpulvret. Häll smeten i långpanna eller gratängform (en form på cirka 30 x 24 cm är en lämplig storlek) - med bakplåtspapper. 3 tsk bakpulver
Knäckig rabarberpaj

Knäckig rabarberpaj

500 g rabarber 2 dl havregryn 2 dl socker 1 3/4 dl vetemjöl 1/2 tsk bakpulver 1 krm vaniljsocker 125 g smör + lite smör till formen 1/2 dl vispgrädde 1/2 dl ljus sirap
Fin sockerkaka med lyxig känsla.

Fin sockerkaka med lyxig känsla.

Blanda mjöl, bakpulver och vaniljsocker i en skål/bunke. 1 1/2 tsk bakpulver. 1 1/2 tsk bakpulver. Fin sockerkaka
Choklad Havregrynskakor

Choklad Havregrynskakor

Portionera ut på bakplåtspapper med hjälp av t. 1. Smält smöret, lägg sedan i en ingrediens i taget så att allt smält samman i en stekpanna/kastrull
Drömtårta - Drömrulltårta

Drömtårta - Drömrulltårta

Tillsätt bakpulver och kakao. Under tiden rulltårtan gräddas, strö ut strösocker på ett bakplåtspapper
Äppel-kanelbullekaka

Äppel-kanelbullekaka

Receptet är från Lindas bakskola. 1 ½ tsk bakpulver. Bred ut hälften av smeten i en form, ca 20 cm i diameter, klädd med bakplåtspapper (eller smord och bröad). 1 ½ tsk bakpulver