Receptet är hämtat från kokboken Mera matkärlek, beställ här. Rosta nötter/mandlar hastigt i en varm, torr stekpanna, ställ åt sidan och låt svalna och hacka grovt med en vass kniv • Vispa grädden ganska löst, den får inte bli grynig och ställ undan i kylen • Mosa lingonen med en visp några minuter så att bären blir lite fluffiga • Blanda ihop grädde och bär och servera i portionsskålar tillsammans med nöt/ mandelhacket
Ingredienser Portioner. 6 ca 300 g skalade räkor 1 stor rödlök 1 1/2 dl torrt, mousserande vin 200 g färskost 2 stora, mogna avokador 1/2 vitlöksklyfta 2 tsk färskpressad limejuice 1 burk svart kaviar (à 75 g) limeklyftor till garnering salt vitpeppar Lägg till i inköpslistan Stå inte vilsen i butiken igen
Goooood förmiddag måndag. Tidigt i säng i går och klockan ringde 6. 45 i dag. Så skönt att få komma i gång och beta av jobb i lugn och ro innan husets yngre tjejer vaknar
Nu kommer ett hejdundrande gott recept ni verkligen ska lägga på minnet. Detta åt vi tidigare ikväll och jag kan säga att det ligger som bomull i magen just nu
Potatismos. Skala och skär potatisen i bitar och koka den mjuk. Häll av vattnet och ånga den torr. Stöt potatisen till ett mos och blanda det med grädde och ägg
Ingredienser Laxbiffar 4 st laxfiléer 1 st Ägg 1 st hackad gul lök 1 st lime - rivet skal och saften 1 st urkärnad röd chilipeppar 1 tsk Salt 1 krm svartpeppar Smör Limeaioli 2 st pressade vitlöksklyftor 1 msk limesaft 1 msk dijonsenap 1 st helt ägg 2 dl neutral rapsolja 1 tsk rivet limeskal salt & peppar Lägg i inköpslista Måttomvandlingstabell