12-3 droppar
bittermandelolja eller 2 rivna bittermandlar
11/2 burk
lemon curd, cirka 150 g
1
Vaniljkräm (se receptet till Emmas jordgubbstårta med fläder)
12 dl
grädde
1200 g
hallon
11 tsk
vaniljsocker
11 msk
florsocker
14-5 dl
grädde
1250 g
hallon
11/2 dl
hela eller grovt hackade pistaschnötterSå här gör du Sätt ugnen på 175 grader. Vispa ägg och socker pösigt. Smält smöret och häll i mjölken. Blanda vetemjöl, bakpulver och vaniljsocker. Vispa växelvis i vätskan och vänd i de torra ingredienserna. Vänd i pistaschnötterna och bittermandeln. Häll upp smeten i en smord och bröad form med löstagbar kant. Grädda kakan mitt i ugnen i 45-50 minuter. Känn med en sticka om den är färdiggräddad. Låt kakan vila några minuter i formen och vänd sedan upp degen på ett fat och låt den svalna under formen. Vispa grädden med vaniljsocker och florsocker, mosa hallonen och blanda i. Bred lemoncurd över den första botten och lägg på vaniljkräm, lägg på nästa botten och bred ut lemoncurd och lägg på hallongrädden, sätt på nästa botten. Vispa grädden och bred ut över översta botten, spritsa på grädde på kanterna och garnera med hallon på toppen. Strö över pistaschnötter. Spara recept Kommentera Skriv ut Dela E-post Pinna 88
Det är så himla gott med lite syrlighet i tårta och extra gott med bitar av hallon. Jag brukar varva chokladbottnar med ljusa bottnar (göra egna eller någon gång köpt färdiga, det avgör ni själva)
Den ena var med färska jordgubbar ochlemoncurd, och den andra var med päronmousse och vaniljkräm. Blanda sedan ägg och socker i en bunke och vispa med elvisp tills det blir mycket pösigt
Separera gulor och vitor och vispa vitorna till ett fast skum med sockret. Den här kakan gjorde jag till min studentfest och det var många som bad mig lägga upp receptet här
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.