Hallontårta med lemoncurd och pistasch
mittkok.expressen.se
mittkok.expressen.se
  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • 3 ägg
  • 13 dl strösocker
  • 1100 g smör
  • 11 1/2 dl mjölk
  • 14 dl vetemjöl
  • 12 tsk bakpulver
  • 11 msk vaniljsocker
  • 11 1/2 dl mixade eller finhackade pistaschnötter
  • 12-3 droppar bittermandelolja eller 2 rivna bittermandlar
  • 11/2 burk lemon curd, cirka 150 g
  • 1 Vaniljkräm (se receptet till Emmas jordgubbstårta med fläder)
  • 12 dl grädde
  • 1200 g hallon
  • 11 tsk vaniljsocker
  • 11 msk florsocker
  • 14-5 dl grädde
  • 1250 g hallon
  • 11/2 dl hela eller grovt hackade pistaschnötterSå här gör du Sätt ugnen på 175 grader. Vispa ägg och socker pösigt. Smält smöret och häll i mjölken. Blanda vetemjöl, bakpulver och vaniljsocker. Vispa växelvis i vätskan och vänd i de torra ingredienserna. Vänd i pistaschnötterna och bittermandeln. Häll upp smeten i en smord och bröad form med löstagbar kant. Grädda kakan mitt i ugnen i 45-50 minuter. Känn med en sticka om den är färdiggräddad. Låt kakan vila några minuter i formen och vänd sedan upp degen på ett fat och låt den svalna under formen. Vispa grädden med vaniljsocker och florsocker, mosa hallonen och blanda i. Bred lemoncurd över den första botten och lägg på vaniljkräm, lägg på nästa botten och bred ut lemoncurd och lägg på hallongrädden, sätt på nästa botten. Vispa grädden och bred ut över översta botten, spritsa på grädde på kanterna och garnera med hallon på toppen. Strö över pistaschnötter. Spara recept Kommentera Skriv ut Dela E-post Pinna 88

Beskrivning

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.