Tomat. Skär moroten i strimlor med en potatisskalare, tärna tomaten, skiva salladslöken, chilin och champinjonen riktigt tunnt, blanda i en skål tillsammans med ruccola och kycklingen (bortplockad från benen naturligtvis)
1. Koka nudlarna tills de är mjuka (enligt beskrivningen på paketet) och låt rinna av. Fördela nudlarna i 4 stora portionsskålar och strö över mynta, basilika och böngroddar
Värmande god soppa vars ursprung jag hittade i ett av recepten i Citygross matkasse. Krydda medan du steker med paprikapulver, chilipulver, oregano och tomatpuré
Jag använder många olika kryddor i min matlagning och när jag fick möjlighet att laga middag tillsammans med marknadschefen för kryddor på Santa Maria så passade jag på att tillaga en god indisk kyckling curry som innehåller väldigt många olika kryddor
Ett recept ur boken Nya Annas Mat av Anna Bergenström. Gott och enkelt att göra. 3 dl jasminris + 4,5 dl vattenCa 2 msk neutral olja 2-3 vårlökar (eller 1 smal purjolök)1 stor finhackad vitlöksklyfta1 stor finhackad gul lök1/2 medelstor röd paprika i strimlorCa 300 g kycklingfilé i smala strimlorCa 1 rågad tsk curry1 tsk mald spiskumminCa 2 msk fisksås2 ägg, lätt uppvispadeFörbered en liten långpanna med att smörja den lätt med lite av oljan, ställ åt sidan
recept, mat, lunch, potatis, bacon, broccoli, familj, barn) ca 1 kg potatis. En mycket uppskattad lunchrätt som tar ca 50 min att tillaga och lätt kan varieras efter tycke och smak