Fisk

Fisk

  • 17 Recept
Toscansk smörlax

Toscansk smörlax

  4 portionsbitar lax (ca 200 g/st. ). 1  2 msk olivolja. 1  50 g smör. 1  3 hackade vitlöksklyftor. 1  25 körsbärstomater (delade)
Supergod Laxsida

Supergod Laxsida

  750 g Laxsida. 1  1 msk Citronsaft. 1  0,75 tsk Spiskummin. 1  0,75 msk Soja. 1  0,75 msk Salt. 1  0,75 msk Svartpeppar
Lax i krämig sås med soltorkad tomat och spenat

Lax i krämig sås med soltorkad tomat och spenat

Ingredienser 1 portion 2 portioner 3 portioner 4 portioner 5 portioner 6 portioner 7 portioner 8 portioner 9 portioner 10 portioner 11 portioner 12 portioner 13 portioner 14 portioner 15 portioner 16 portioner 17 portioner 18 portioner 19 portioner 20 portioner Köp hem 600 gram laxfilé(er) 3 dl vispgrädde 100 gram soltorkad tomat 100 gram salladslök 65 gram färsk spenat Från ditt skafferi 0,5 tsk salt 2 krm svartpeppar 1 klyfta(or) vitlök 1 msk olivolja 1 msk fiskfond 0,5 msk vitvinsvinäger 0,5 dl vatten Köp receptet
Vides fisk under täcke

Vides fisk under täcke

Sätt ugnen på 200 grader, Lägg fisken i en smord ugnsform. Bred ut blandningen över fisken och grädda i ugnen i cirka 20 minuter. 700 g färsk vit fisk (t ex torsk eller kolja). 700 g färsk vit fisk (t ex torsk eller kolja) 2 dl crème fraîche 2 klyftor vitlök 1 msk grov fransk senap 1 krm salt 1 dl Västerbottensost, riven 3 msk persilja, hackad
Helgrillad lax

Helgrillad lax

Fjälla laxen väl så att skinnet kan ätas. Krossa lagerbladen i en mortel och blanda med dill och persilja, olja, salt och peppar
Fiskpudding med ris

Fiskpudding med ris

Finfördela fisken och rör ner i smeten. Grädda fiskpuddingen i mitten av ugnen, ca 20 minuter. 5 dl fiskfilé