Det är ju så gott men framför allt så skönt att inte behöva laga mat när gästerna väl har dykt upp. På mina buffébord finns det oftast marinerat kött eller kyckling som serveras kallt
Ingredienser Portioner. 4 900 g kycklingben (900 g = ca 8 st) 2 morötter 2 rödlökar 4 vitlöksklyftor 6 potatisar 1 paprika 3 msk olja skal av 1 citron 1 tsk salt svartpeppar färsk timjan eller rosmarin Lägg till i inköpslistan
Mild och fyllig. Den här soppan har vad som krävs av en soppa när januarikylan har slagit till. Dessutom bryter sältan i bacon och parmesan fint mot den lena smaken
Skämt å sido, det ska bli riktigt kul att få fira henne och ni känner ju mig vid detta laget, matnörd som jag är, så ser jag fram emot maten och fikat hemma i min mosters trädgård tillsammans med hela tjocka släkten
Här har jag inte krånglat till det med ägg, ströbröd och annat utfyllnadsmaterial. Det går dessutom väldigt snabbt och enkelt att fixa dessa, det är bara att låta matberedaren och ugnen gör jobbet…
Värm ugnen till 175 °C. Lägg aluminiumfolie i botten på en ugnsform och sätt på galler. I en stor skål, tillsätt lönnsirap, farinsocker, dijonsenap , flingsalt och cayennepeppar
Jag använder många olika kryddor i min matlagning och när jag fick möjlighet att laga middag tillsammans med marknadschefen för kryddor på Santa Maria så passade jag på att tillaga en god indisk kyckling curry som innehåller väldigt många olika kryddor
Efter att jag uppdaterat mina kryddor, skåp och kryddlådor så hittade jag min favorit. rosépeppar. Fick ett sånt sug efter just fläskfilé med krämig rosépeppar då jag inte använt den på länge
Dessa givande samtal, som oftast sker vid matbordet, är väl investerad tid tycker jag. Hemma hos oss har måltiden en stor betydelse för den sociala samvaron, vilket är en starkt bidragande orsak till att jag älskar att bjuda hem människor på en bit mat eller en fika