Mandel- och mockaglass. Vegan, gluten- och raffinerat sockerfri. Har känt mig lite trött den sista veckan bara men vet att det beror på för lite sömn och för mycket jobb
Den ska spacklas in i en mintgrön marängsmörkräm med en chokladganache som rinner ner från kanterna och slutligen dekoreras med massor av After Eight-bitar i alla möjliga former
Vispa lite lätt ihop ägg och strösocker för hand i en bunke. Blanda ihop rismjöl, mandelmjöl, maizena majsstärkelse, bakpulver och vaniljsocker i en annan bunke
Vispa ägg, strösocker och vaniljsocker poröst. Rör ner smält smör, mjölk och rivet citronskal. Blanda vetemjöl, bakpulver och salt och rör ner i smeten
Sedan smälter resten av redan befintlig värme och så slipper smöret bli onödigt varmt. (På bilderna har jag använt farinsocker, råsocker och strösocker
och alltför ofta åker dom ut på komposten. Och ibland blir det riktigt bra när man gör så. Så god att det slank ner både en och två skivor till eftermiddaskaffet
Saftiga och enkla att göra. Smält matfettet och låt det svalna. Vispa nu ägg och socker vitt och pösigt. Blanda vetemjöl, vaniljsocker och bakpulver i en skål
Jag sitter och dricker mitt obligatoriska kvällste samtidigt som jag skriver här till dig. Detta recept som ni nu ska få passar perfekt om man vill göra något riktigt maffigt och inte spara på krutet direkt