Med talgen vill jag helt enkelt få svenskarna att återupptäcka det godaste matfettet som finns. Talgen används istället för smör eller olja vid stekning på hög värme
Det finns inte längre någon anledning att hålla på med blöta handdukar, ballongvispar, termometrar, vattenbad, sous vide, cylinderformade behållare och stavmixers eller något annat som man tidigare fått stå ut med
Egentligen så är inte konsistensen så annorlunda heller om man jämför medbröd, plättar etc. Det här med att få barn att äta något nytt kräver tålamod och repetition
Jag hade ett vinnande koncept fram tills tv serien “världens godaste burgare” visades, då fick jag inkludera lite nya idéer och fick fram ett bröd, coleslaw, burgarfärs, pimento cheese som vart helt outstanding
Putsa späcket och skär den och istern i mindre bitar. 600 g ister. 600 g späck. 2 medelstora gula lökar. Putsa späcket och skär den och istern i mindre bitar
Första gången jag bakade brödmedister istället för med smör. Supergott julbröd som absolut inte endast måste "doppas i grytan" utan med fördel äts med övrig julmat
Blodkorv och rårakor, med lite lingonsylt till. blod, ister, mjöl, salt och lök är ingredienserna. Vill man inte vara vegetarisk äter man stekt fläsk eller som jag gjorde, blodkorv till
3/4 kopp varm mjölk 20g jäst 2 matskedar olja 3 msk smält ister 2 ägg (en för spridning på bagels) 1 msk socker 1 tsk salt 2 och 1/2 kopp mjöl / och knåda för lite / bakas i 270 grader 3/4 kopp varm mjölk
Servera medbrödeller kokt potatis. sommarskinka eller fläsklägg). Tillsätt tillräckligt med vatten (het) för att täcka alla ingredienser och låt den sjuda i ytterligare 30-40 min eller tills köttet är mört. 3-4 msk istereller olja