Förra fredagen provade jag ännu ett recept ur kokboksserien från Allt om mat. Denna gång valde jag ett recept från "Mera Fredags Gourmet", som är den nyaste av de tre kokböckerna
Hacka löken och strimla lövbiffen, stek i lite smör, så löken blir småmjuk och köttet får fin färg. Häll ned vatten, buljongtärningar, senap och soja och låt koka i ca 5 min
Gör så här. Basilikabuljongen. Lägg basilikablad, vitlök och smör i en mixer och häll på het buljong. Kör ca 30 sek eller tills buljongen fått en fin grön färg
Känns nästan som fredag eftersom vi är lediga för Nationaldagen imorgon. Ska ni fira den. Jag har dessutom tagit ledigt tordag och fredag för skolavslutningarna
Jaha, ännu en vegetarisk lasagne. Kan det va intressant. Tänk att det kan det faktiskt för denna var – trots att ingredienserna inte är något utöver det vanliga – himla speciell och himla god
Även jag fick lämna ett bidrag till broders 40-årsfest och det kulinariska utbudet. I vintras bjöd jag på vit sparrissoppa med de här snittarna till och de blev väldigt uppskattade då