Bröd

Bröd

  • 19 Recept
Vörtbröd
Världens bästa tårtbotten

Världens bästa tårtbotten

Ingredienser Portioner. 10 4 ägg 2 dl socker 1 dl vetemjöl (à 60 g) 1 dl potatismjöl (à 80 g) 1 tsk bakpulver smör och mjöl till formen Lägg till i inköpslistan
Filodegspaj med spenat och fetaost

Filodegspaj med spenat och fetaost

Frasig filodegspaj med spenat och fetaost. Pajen är inspirerad av Balkans pite med spenat. Istället för att göra egen deg, som man gör när man lagar pite, så har jag gjort det enkelt för mig själv och använt färdigköpt filodeg
Gott och nyttigt bröd

Gott och nyttigt bröd

Klicka ner degen i en oljad och bröad ( med havregryn) avlång brödform på ca 1,5 liter. det går åt två brödformar då receptet är för 2 limpor 4 dl havregryn (helst fiberberikade)
Leilas pizzadeg

Leilas pizzadeg

Blanda jäst, socker, salt, olja och fingervarmt vatten (37 grader) i en degbunke. Rör i mjöl, lite i taget, tills du får en fast och elastisk deg
Världens bästa tårtbotten!

Världens bästa tårtbotten!

Hej hej. Ni som följer bloggen vet att tårtor inte är det mest förekommande här… Det är förvisso rätt gott men det är väldigt tidskrävande och pillrigt så det är inte alltid tiden finns att fixa med sådant
Snabba baguetter - se & gör

Snabba baguetter - se & gör

Sätt ugnen på 210 grader. Smula ned jästen i en bunke och häll på lite fingervarmt vatten. Rör runt tills jästen har lösts upp
Glutenfri Sockerkaka

Glutenfri Sockerkaka

Sätt ugnen på 175 grader. Smörj och mjöla en bakform som rymmer ca 1½ liter med lite glutenfri mjölmix
Semlor – saftiga och goda

Semlor – saftiga och goda

Så här gör du. 1 timmar. Blanda det mesta av mjölet, socker, smör i bitar, smulad jäst, kardemumma och lägg i en bunke eller assistent
Ljust surdegsbröd

Ljust surdegsbröd

Ett fantastiskt gott och neutralt bröd som passar till det mesta. Vill du har nygräddat bröd på tex. När jag ( baknörd som jag är ) tog bild på mina nybakade bröd i lördags, så kom hon med sin "mobil" och gjorde exakt likadant
Klibbig, klibbigare klibbigast…

Klibbig, klibbigare klibbigast…

Var på bakhumör och kände för en gångs skull för att baka bröd. Det är något som jag annars inte brukar baka så ofta men efter att dessa bröd blev så lyckade så fick jag lite blodad tand
Surdegsbrödet Gruvstock

Surdegsbrödet Gruvstock

Sätt in bröden i ugnen och häll en kopp vatten på plåten på botten. 1. Blanda ihop alla ingredienser utom havssaltet
Filodegspaj

Filodegspaj

Sätt ugnen på 175 grader. Bred ut dubbla lager filodeg över en pajform
Saffransskorpor

Saffransskorpor

Har ni saffran över efter julen. Baka skorpor med smak av saffran. Skillnad mellan biscotti och skorpor är att i skorpor använder man smör medan man använder mindre fett är man bakar biscotti
Vörtbröd med surdeg

Vörtbröd med surdeg

Här kommer ytterligare ett recept på vörtbröd, denna gång med surdeg. Nu har bröden jäst upp under natten