Bröd

Bröd

Äppelkaka i långpanna en grå måndag!

Äppelkaka i långpanna en grå måndag!

Idag har det varit en riktigt grå dag, men vi hann med en promenad på en mil idag också. Satt och tittade på lite bilder som jag tog i djurparken, vilken tur vi hade med vädret
Saftig äppelkaka i gjutjärnspanna

Saftig äppelkaka i gjutjärnspanna

Min mormor Karin dog för några år sedan på julafton och med julen nalkandes runt hörnet kom jag att tänka på en av alla hennes mjuka kakor som hon brukade baka
Hembakat Libabröd

Hembakat Libabröd

Jag bakade Libabröd på gourmetstålet från gourmetstal. 10st Libabröd. se och imponeras fortfarande över hur suveränt det fungerar, resultatet är alltid ett stort WOW så det här är nog den mest imponerande produkten som jag hittills har testat
Frallor

Frallor

Recept matbröd, limpor & frallor. bröd,. Grädda bröden mitt i ugnen i 11–12 min. 14 April 2019. Ost fralla,. baka,
Snurriga Ciabattor

Snurriga Ciabattor

Underbart mjuksega bröd med en knaprig skorpa. Den lite längre jästiden gör bröden både smakrika och med en fin arom
Naan (med vitlök)

Naan (med vitlök)

Vi lagar ofta indiskt här hemma - det går hem hos samtliga i familjen och man får äta ohemula mängder bröd till
Kebabfyllda pitabröd

Kebabfyllda pitabröd

 Sedan kom  pitabröden (klicka på länken för att komma till receptet) fram som jag hade gjort och fyllde dem med sallad, tomat, majs, gurka och hamburgaredressing
Hemmabakat surdeg!

Hemmabakat surdeg!

Jag har för första gången bakat surdeg här hemma och lyckats nåt så otroligt bra, att detta känns som jag kommer göra detta varje lördagshelg, när det vankas brödfrukost
Naan - Indiskt bröd

Naan - Indiskt bröd

Naanbröd är ett indiskt tunnbröd som bakas i en tandoorugn, men eftersom jag inte äger en sådan så bakar jag mina naan i en helt vanlig ugn, vilket går alldeles utmärkt
Surdegar

Surdegar

Det finns mängder av olika recept på hur man startar en surdeg. Jag har valt att dela med mig av ett receptet som jag själv testat och tycker fungerar bra
Ljus surdeg av vetemjöl

Ljus surdeg av vetemjöl

Dag 1. Blanda mjöl, vatten och socker i en skål och vispa om. Täck skålen med plastfolie eller en fuktig duk och låt stå i rumstemperatur i 2 dygn

Surdeg - grundrecept

1. Dag 1, värm en keramikskål genom att fylla den med hett vatten, som får stå kvar en stund. Häll sedan bort vattnet
NATTJÄSTA FRALLOR

NATTJÄSTA FRALLOR

Som att servera sig själv nybakat bröd till exempel. På morgonen tar du fram plåten och låter bröden varmjäsa i rumstemperatur tills ugnen blivit varm
Nattjästa
 frallor – recept av Matgeek

Nattjästa frallor – recept av Matgeek

0. 5 liter vatten (rumstempererat). 125 g jäst. 12 tsk salt. 11 tsk olivolja. 111 dl (660 g) Kungsörnen KärnvetemjölKolla gärna in Matgeeks video när han bakar nattjästa frallor för att få bakninginstruktioner steg för steg
Pizzadeg – grundrecept

Pizzadeg – grundrecept

Pizzadeg1. Blanda samman vatten och jäst tills jästen har löst sig. Blanda i vetemjöl och arbeta på låg hastighet i ca 4 minuter
SURDEG

SURDEG

Surdegen är bra för brödets struktur, smak & hållbarhet. • En termometer kan vara bra att ha för att kontrollera att bröden har rätt innertemperatur
Fyllda Ciabatta

Fyllda Ciabatta

Om bröden varit frysta eller blivit någon dag gamla, kan de värmas 4-5 minuter i 200° ugn före servering