Nattjästa
 frallor – recept av Matgeek
kungsornen.se
kungsornen.se
  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • 0.5 liter vatten (rumstempererat)
  • 125 g jäst
  • 12 tsk salt
  • 11 tsk olivolja
  • 111 dl (660 g) Kungsörnen KärnvetemjölKolla gärna in Matgeeks video när han bakar nattjästa frallor för att få bakninginstruktioner steg för steg.  Lös jästen i vattnet. Tillsätt salt och lös även det. Ha därefter i olivolja och vetemjöl. Rör till en lös deg. Täck bunken och ställ in i kylen över natten. På morgonen stjälper man upp degen på en mjölad yta och delar den i lagom stora bitar. Grädda i 250 grader tills frallorna fått ordentligt med färg.

Beskrivning

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.