Jag brukar lockas ofta att köpa hem färsk ananas. Nu hade en fin ananas flirtat med mig i affären igen, så jag bestämde mig för att göra efterrätt på den
*Recepten på Ugnsgrillad kyckling och Mango Chutney finns att hitta här i Paleoskafferiet. 3 tomatsås champinjoner ananas rödlök banan curry Toppa med härlig sallad efter gräddning
Ikväll blev det en hemlagad mustigare variant på en sweet chilisås med en ugnsgrillad kycklingfilé, servera gärna med lite svalkande yoghurt och jasminris
Servera i en tortilla med tunt skivad ananas, salsa och koriander- och silverlökshack. Ta bort kärnorna och stjälken och lägg chilin att svälla i ananasjuice och ättika 15 minuter. När det börjar dra ihop sig till middag skalar och skär du ananasen i fyra bitar, tar bort stocken och ugnsgrillar bitarna på 200 grader 20 minuter. 1–1 1/2 kg fläskkarré, gärna fet1 pkt à 140 g bacon1 ananassalt. 2 torkade guajillochilis eller chipotles2 torkade anchochilis2 dl utspädd ananasjuice2 msk ättiksprit, 12 %50 g achiotepasta1 kycklingbuljongtärning1 hel vitlök1 tsk spiskummin3 cm ceylonkanel eller vanlig kanelstång1 msk salt
Det enda som behöver göras när gästerna kommer och som ska serveras varmt är de heta ananasbitarna, men de går fint att förbereda fram till ugnsbesöket
Servera i en tortilla med tunt skivad ananas, salsa och koriander- och silverlökshack. Ta bort kärnorna och stjälken och lägg chilin att svälla i ananasjuice och ättika 15 minuter. När det börjar dra ihop sig till middag skalar och skär du ananasen i fyra bitar, tar bort stocken och ugnsgrillar bitarna på 200 grader 20 minuter. 1 ananas. 2 dl utspädd ananasjuice