En buffé med asiatiska smaker
Mårtenssons kök
Mårtenssons kök
  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • Kall jordnötssås
  • 2 dl matyoghurt
  • av valfri sort
  • 1 dl fint hackad
  • e salta jordnötter
  • salt
  • Kall myntasås
  • 2 dl matyoghurt
  • 2 kvistar myntablad
  • ½ lime
  • salt och svartpeppar
  • 2 dl matyoghurt
  • av valfri sort
  • ½ dl mangochutney
  • Kalla kycklingspett
  • 1 kilo kycklingfiléer
  • Marinad
  • 1 dl mango chutney
  • ½ dl rapsolja
  • 1 msk japansk soja
  • 1 tsk sambal oelek
  • 1 lime
  • 225 grader
  • 10 minuter
  • Dag 1
  • 1 kilo hel benfri kotlett
  • Vi gjorde vår nudelsallad så här: 4 port 1 paket glasnudlar (går så klart bra med vilka nudlar som helst, ta dom du gillar bäst)
  • 1 röd spetspaprika i tunna stavar
  • 6 rädisor, tunt skivade
  • 15 cm gurka i tunna stavar
  • ½ paket blandade groddar
  • 1 bunt färsk grön sparris, kokta ca 3 minuter, i bitar
  • 1 salladslök, tunt skivad
  • 20 stycken sugar snaps, strimlade
  • Tillaga nudlarna enligt förpackningen och kyl sedan ner dom, klipp gärna sönder i mindre bitar för att underlätta när salladen ska ätas.
  • Blanda samman alla ingredienser och servera, gärna med en dressing.
  • Dressing till nudelsallad
  • 2 msk sesamolja
  • 1 msk fisksås
  • ½ lime, skal och saft
  • riven ingefära efter egen tycke och smak
  • Rör samman alla ingredienserna och servera.
  • Inlagd chiligurka
  • ½ gurka
  • ½-1 tsk torkade chiliflakes eller ½ färsk röd chili
  • 2 msk risvinäger
  • 1 msk socker
  • 1 tsk sesamolja
  • ½ tsk salt
  • Dela gurkan på längden, gröp ur kärnorna och skiva gurkan tunt.
  • Rör samman vinäger, socker, olja och salt så att sockret löser sig.
  • Häll blandningen över gurkan och rör ner chilin, låt det stå kallt några timmar innan serveringen.

Beskrivning

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.