Tillsätt purjo , morötter, rotselleri och fänkål och låt dessa fräsa med. Härlig vitvinsstinn, saffransdoftande fisk- och skaldjurssoppa serveras rätt ofta hemma hos oss, men nu tänkte jag till lite extra för att få den optimalt god
) I pausen bjuder vi på en härlig bouillabaisse, en fisksoppa med sydfranskt ursprung som enligt konstens alla regler ska innehålla fisk och skaldjur (föga överraskande, vi vet) tomater, vittvin, apelsin och saffran
torskfilé, krav- eller msc-märkt. torrt vittvin. Smaksätt med pressad vitlök, vinäger, salt och peppar. Vispa ihop äggulor och citronsaft eller vinäger
Häll på vattnet och ta i grönsaksbuljongen och låt sedan puttra på medelvärme tills morötterna nästan är mjuka rakt igenom, lite tuggmotstånd är gott att ha kvar
Garnera med räkor och fänkålsdill. Lagade en så god gryta i helgen som jag måste dela med mig av. , en klick yoghurtaioli och vitlöksbröd, underbart gott helt enkelt
Man får vara sig själv och behöver inte visa upp den perfekta solbrännan, den (o)gymmade baddräktskroppen… eller gå omkring med ett ständigt leende på läpparna och nynna somriga Pripps Blålåtar på nån kobbe i en skärgård
Till detta åt vi färsk torskfilémed salt och lite smörklickar på. Vi köpte bland annat en mängd starka chilisåser (en med vitlök, en med banansmak o s v), torkade räkor, five spices och en sås med räksmak