Svampsoppa kantarellfond recept

Svampsoppa med skogschampinjoner och jordärtskockschips

Svampsoppa med skogschampinjoner och jordärtskockschips

4 Jordärtskockschips 1 msk olivolja 1/2 dl vatten 3 jordärtskockor 2 krm flingsalt Svampsoppa 250 g skogschampinjoner 1 bananschalottenlök 1 vitlöksklyfta 2 msk smör 2 dl vitt vin 3 msk konc kantarellfond 6 dl vatten 3 dl vispgrädde 1 dl mjölk salt vitpeppar Till servering färsk timjan tryffelolja Lägg till i inköpslistan Kupongen är laddad 2 valfria frukostprodukter 10
Chèvre- och svampsoppa

Chèvre- och svampsoppa

2 msk kantarellfond. 2 msk kantarellfond. Det här är ett recept som kommer från min “extramoster”. Chèvreosten gör soppan mycket krämig och mäktig
Kantarellsoppa med Sherry och Parmesanost

Kantarellsoppa med Sherry och Parmesanost

Jag föredrar att servera svampsoppa tillsammans med någon smakförstärkare av  saltare slag. Såhär gör du om du vill tillaga din egen svampsoppa
Jag är ingen svampplockare...

Jag är ingen svampplockare...

Detta är mitt livs andra svampsoppa. Den första svampsoppan lagade jag förra hösten. Trattkantarellsoppa 2 msk smör 2 schalottenlökar, finhackade 2 msk cognac 600 gram trattkantareller 1 hönsbuljongtärning 0,5 msk vilt- och kantarellfond 4 dl vatten 1 dl vispgrädde salt och vitpeppar grovt riven parmesan till serveringen Börja med att ta undan knappt två deciliter av de minsta trattkantarellerna
Svampsoppa

Svampsoppa

En av rätterna idag var svampsoppa, den åt vi till förrätt. 2 msk kantarellfond. 2 msk kantarellfond. Motivationen att laga mat och blogga har inte varit på topp på sistone… men idag blev jag sugen och testade hela tre nya recept

Svampsoppa med smak av tryffel

  Häll på vatten och kantarellfond och koka utan lock tills rotfrukterna är mjuka. ½ dl koncentrerad kantarellfond

Svampsoppa

1. Rensa och skiva svampen. Hacka lök och vitlök. 2. Förväll svampen i vatten på medelvärme. Låt reducera en liten stund, häll sedan över i bunke och ställ åt sidan

Svampsoppa

2 msk vilt- eller kantarellfond. Rensa svampen från eventuell smuts, dela svampen i mindre bitar. Hetta upp margarinet i en kastrull och fräs löken, tillsätt svampen och fräs även denna

Cillas ost och svampsoppa

1 msk vilt och kantarellfond. Hacka champinjonerna, lök och paprika, fräs lök och svamp i en gryta tills vätskan nästan kokat bort

Karljohan- och trattkantarellsoppa

1 msk konc vilt- och kantarellfond. Krama ur Karl-Johan svampen efter blötläggningen, skölj en gång. Finhacka löken och låt brynas lite med oljan, lägg i den urkramade svampen