Detta är mitt livs andra svampsoppa. Den första svampsoppan lagade jag förra hösten. Trattkantarellsoppa 2 msk smör 2 schalottenlökar, finhackade 2 msk cognac 600 gram trattkantareller 1 hönsbuljongtärning 0,5 msk vilt- och kantarellfond 4 dl vatten 1 dl vispgrädde salt och vitpeppar grovt riven parmesan till serveringen Börja med att ta undan knappt två deciliter av de minsta trattkantarellerna
En av rätterna idag var svampsoppa, den åt vi till förrätt. 2 msk kantarellfond. 2 msk kantarellfond. Motivationen att laga mat och blogga har inte varit på topp på sistone… men idag blev jag sugen och testade hela tre nya recept
1. Rensa och skiva svampen. Hacka lök och vitlök. 2. Förväll svampen i vatten på medelvärme. Låt reducera en liten stund, häll sedan över i bunke och ställ åt sidan
2 msk vilt- eller kantarellfond. Rensa svampen från eventuell smuts, dela svampen i mindre bitar. Hetta upp margarinet i en kastrull och fräs löken, tillsätt svampen och fräs även denna
1 msk konc vilt- och kantarellfond. Krama ur Karl-Johan svampen efter blötläggningen, skölj en gång. Finhacka löken och låt brynas lite med oljan, lägg i den urkramade svampen