Surdegsgrund russin recept

Surdegsgrund samt baka med surdeg.

Surdegsgrund samt baka med surdeg.

Surdegsgrund förvaras i kylen och är grunden till alla bröd. SURDEGSGRUND. Med surdegsgrund, vatten och mjöl gör man en ”fördeg” som ska stå framme över natten
Surdegslimpor med russin och solros

Surdegslimpor med russin och solros

Blanda ljummet vatten, rågmjöl och surdegsgrund i en bunke, och täck den med plastfolie. I boken "Surdegsbröd" är första receptet ett bröd med solrosfrön och russin
Surdegsbröd med valnötter och russin

Surdegsbröd med valnötter och russin

Det tar lite olika lång tid beroende på din surdegsgrund. Midsommaren är över och idag bakar jag rejäla surdegsbröd med valnötter och russin
Frö och fruktbröd av surdeg

Frö och fruktbröd av surdeg

Har du ingen surdegsgrund, så tycker jag du ska starta en på direkten. 1 dl russin. 1 dl russin. Ett mycket gott surdegsbröd, med både frukt och rostade frön
Vörtbröd med surdeg

Vörtbröd med surdeg

1 dl surdegsgrund. 1½ dl russin (kan uteslutas). 1 dl surdegsgrund. 1½ dl russin (kan uteslutas). I år bakade jag vörtbröd med lite surdeg och reducerad svagdricka
Surdegsbröd med svarta vinbär

Surdegsbröd med svarta vinbär

Det är vanligt att man bakar bröd med torkad frukt, såsom russin, aprikoser, fikon m. 50g Surdegsgrund. 50g Surdegsgrund
Surdeg från Drottningholm

Surdeg från Drottningholm

1 dl rågsurdegsgrund3 dl ljummet vatten180 g rågmjöl (cirka 3 dl)4 dl Saltå 4-kornsblandning6 dl vattenAtt göra. Blanda surdegsgrunden, 3 dl ljummet vatten och rågmjölet i en stor bunke, och täck över med plastfolie. Surdegen samt kornblandningen sedan gårdagen2 dl filmjölk2,5 dl vatten3 dl fiberhavregryn1 dl linfrön1 msk salt1 dl russin5 dl rågmjöl7 dl vetemjöl - ungefär. 1 dl rågsurdegsgrund. 1 dl russin
kryddigt frukt- och nötbröd

kryddigt frukt- och nötbröd

Blanda ihop fint rågmjöl, vatten och surdegsgrund i en separat bunke. russin (5 dl). Dag 1. Klipp fikonen och aprikoserna i mindre bitar och lägg dem i en skål
Frukt- och nötbröd

Frukt- och nötbröd

Blanda vatten, fint rågmjöl och surdegsgrund. russin. dag 1. Lägg aprikoserna i en skål, täck med vatten och låt stå över natten
#breadspo

#breadspo

Tack för inspirationen och surdegsgrunden Henrik och Andy. Tänk er Sebastien Boudet och Pain de Martin-Martins hemliga utomäktenskapliga kärleksbarn på speed
Plommonbröd... fast utan plommon!

Plommonbröd... fast utan plommon!

Jag nämnde där att jag kanske hade haft lite tur med min något illaluktande kompis som puttrade på där i sin låda (min surdegsgrund, alltså)
Surdeg in the making

Surdeg in the making

När du använt surdegsgrunden till din första surdeg. Jag har försökt mig på den med vetemjöl och russin/frukt några gånger
Martins russin och solrosbröd

Martins russin och solrosbröd

Testade att baka russin och solrosbrödet som ni ser resultatet av ovan. Jag blötlade russinen i kallt vatten samtidigt som jag gjorde skållningen, men det är beroende på hur man vill ha det

Surdegsgrund

Vetesurdegsgrund. Rågsurdegsgrund. 100 g vetemjöl, 100 g grahamsmjöl, 50 g russin, 2 dl vatten 45 gr, 1 tsk rumstempererad honung. Om du använder all surdegsgrund till ett bak kan du spara 1 dl av fördegen och förvara den i kylen till nästa bak. 50 g russin
Julbröd med rom, kanel, mandel och russin

Julbröd med rom, kanel, mandel och russin

Blanda surdegsgrund, mjöl och vatten i en bunke, täck med plast och låt stå över natten. Det här goda brödet har vissa likheter med det frukt- och nötbröd de bakar på Rute på Gotland, men med den stora skillnaden att jag bara använder mandel och russin och inte en massa andra sorters frukt och nötter
Kornbröd

Kornbröd

Om du inte redan har en aktiv och bubblande surdeg så måste du börja med att pigga upp din surdegsgrund som står i kylen (eller frysen)