Jag älskar ju nötkött med hög fetthalt, varför högrev alltid har varit en favorit. Den senaste tiden har jag börjat använda sous viden mer även till vardagsmaten
Jag hade tinat en fransyska valet föll på en mustig gulaschgryta. Gulasch 6 portioner700 gram nötkött skäres i strimlor5 stora gula lökar skivas (700 gram)smör att steka i2 msk paprikapulver1/2 tsk kumminfrö2 tsk salt2 vitlöksklyftor hackade2 msk tomatpuré4 dl vattenBryn köttet i omgångar och lägg över i gryta. 700 gram nötkött skäres i strimlor
Lägg i karréstekarna. Välj då fransyska, entrecote, biff, flank etc. Så länge du har ett fint kött, (helt eller i skivor funkar också) så kan du använda dig av både gris och nöt
Nötkött och lamm. Stekar (fransyska och ytterlår) 70-75°. Något man verkligen har nytta av när man lagar mat, är att veta vilken temperatur som köttet/fisken är klart/färdigt på
är nötkött och passar bra till olika stekar och som grytbitar. Fransyska. ca 1 kg oxfilé eller benfritt nötkött, t ex bog eller fransyska125 gr smör4 st stark turkisk paprika (sivribiber )2 st gul lök delad på mitten och skivad i fina skivor 3 stora ( skalad och hackad ) tomat1 1/2 tsk timjansalt och svartpeppar. ca 1 kg oxfilé eller benfritt nötkött, t ex bog eller fransyska
En annan sak som passar riktigt bra till är färska champinjoner, skiva och lägg i direkt efter köttet, behöver inte steka dom först om ni inte vill, då går det så klart bra att göra det
mat , recept , rostbiff , fransyska , svensk rostbiff , stek , kötträtter. Rostbiff – en hel köttbit av nötkött som steks i ugn och serveras i tunna skivor
Skär köttet i tunna skivor, garnera med färska örtkryddor. Låt steka tills innertemperaturen är 60 grader, ca 1½ timme, då är köttet rosa inuti. ca 1½ kg benfritt nötkött av fransyska, rostbiff eller bog
1 kg nötkött t. ex fransyska eller högrev 1 1/2 hg bacon 1 morot 1 gul lök 1/2 flaska rött vin 1 msk tomatpuré 2 hg champinjoner 12. 4 bitar torsk i skivor 3 msk hackad gräslök 1 st gul lök 0. 1 kg nötkött t. 4 bitar torsk i skivor