In, marinera laxen, röja i köket, städa ur kylen, plocka ihop sopor, starta sousviden, hugga sparris, rensa i uterummet, glömma att ta fram äggen, plocka ärtskotten, inventera vinförrådet och blogga
Ikväll blev det baconinlindad fläskytterfilé (eller benfri kotlettrad för att vara mer korrekt) tillagad enligt sousvide (har du inte sousvide så går det bra att köra den i ugnen)
Torskrygg sousvide Skär torskryggen i portionsbitar. Vitlöksmajonnäs 3 äggulor 2 tsk dijonsenap 1 msk vitvinsväger 1 msk citronsaft 1 vitlöksklyfta (fint riven) 2,5-3 dl rapsolja Majskolv sousvide 75 gram smör 2 msk rapsolja 1 färsk majskolv Torskrygg sousvide 400-800 g torskrygg (beroende på om förrätt eller varmrätt) 4 kvistar timjan 1/2 citron (saften) 100 g smör 1 dl rapsolja salt och peppar (habanero, finhackad) (rostade saltade majs, mortlade) (thaibasilika, bladen) Stekta trattkantareller 200-300 g trattkantareller smör att steka i 1 vitlöksklyfta peppar och salt Gör så här. Majskolv sousvide Stek majskolven runt om i 1/3 av smöret och lite rapsolja till den fått fin färg och ytan börjat karamellisera. Kör sedan sousvide i 84 grader i knappt en halvtimme. Kör sousvide i 50 grader i 35-40 minuter
1. Hacka aprikoserna fint 2. Häll alla ingredienser, i en kastrull. Småkoka ca 5 minuter. 3. använd mixerstav till att mixa det hela till en slät glaze
Stekte till ordentlig yta i smörolja och lät svalna något innan jag vacumpackade biten och lade i vattenbad med sousvide cirkulator på 57 grader och ställde tiden på 46 timmar, dvs till fredag kväll vid 18-tiden
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.