Placera kantareller, potatis och lök på en tallrik. 300 g trattkantareller (torkade går bra). 1 burk ansjovis 125 g 10-15 schalottenlökar 300 g trattkantareller (torkade går bra)
smörstektakantareller, med mycket salt och peppar, på rostat bröd toppat med en persiljekvist. Detta skogens gula guld som smakar så underbart i stuvningar, pajer och smörstekt på rostat bröd…
Servera den smörstekta svampen på en bit rostat/stekt bröd. Häromdagen fick vi ett gäng kantareller och blåbär av svärisarna (som varit i Småland och plockat) och vad passade då bättre än att göra en underbart god kantarelltoast med massor av vitlök och persilja
Kan tänka mig att många redan varit ute i skogen och plockat korgen full av kantareller, annars är det hög tid att ge sig ut i helgen i skogen så ni kan njuta av skogens guld
4 dl färska gula kantareller. 14 dl färska gula kantareller 2 msk smör salt och malen vitpepparRensa kantarellerna noga, borsta dem och skär större svampar i mindre bitar
Jag blir hungrig igen bara av att skriva ner detta recept… Smörstekt torsk… Torskfiléerna steks i en rejäl klick äkta smör, (nästan så man kan ösa fisken med smör medan man steker)
Idag var jag ute på sommarens premiärjakt efter kantareller. Jag hittade inte så mycket kantareller men de få som jag fick ihop blev till en riktigt smarrig middag
2 dl torkade eller frysta kantareller. 8 mandelpotatisar smör och olja, till stekning 2 schalottenlökar 2 dl torkade eller frysta kantareller salt och vitpeppar 800 g skreitorsk, 4 bitar gärna skinnet kvar 50 g smör 1 liten burk anjovis 2 dl grädde 1 citron 1 kruka grönkål 2 msk rapsolja