Sikta över mjölet och häll tillbaka grytbitarna plus eventuell köttsaft. Stek grytbitarna i omgångar i en gryta - bäst blir det i en riktigt gjutjärnsgryta
Medan maskinen värms upp så kan du finputsa köttet och eventuellt skära den i mindre bitar. Här har jag gjort en försvenskad variant och på vanliga grytbitar av fläsk
Fräs på grytbitarna i samma panna så att även de får lite färg. Detta sätt att göra det på kan appliceras på en rad andra maträtter, inte heller bara grytor, utan även soppor, köttfärssås osv
Börja med att skära löken och steka den mjuk i en gjutjärnsgryta. Häll tillbaka löken i grytan och fyll på med vatten så att köttet nästan täcks av vätskan
Kolla om det är klart genom att skära lite i en köttbit. Lägg köttet i dubbla plastpåsar. Fördela BBQ oljan i de olika påsarna, köttet behöver lite mer olja än grönsakerna
Trä upp köttet på grillspett och krydda med salt och peppar. 500 g grytbitar av lamm eller skinkasaltpepparMarinad 4 msk pressad citronsaft4 msk olivolja2 pressade vitlöksklyftor3 msk hackad oregano Rör ihop marinaden. Skär köttet i jämnstora bitar ca 2 x 2 cm. 4 dl turkisk yoghurt1 gurka2 krm vinäger2 tsk olivolja1 krm svartpeppar2 vitlöksklyftorDela på gurkan så man kan skära bort det mittersta på gurkan (kärnorna). 500 g grytbitar av lamm eller skinka. Skär köttet i jämnstora bitar ca 2 x
skära sig, men detta löser du enkelt genom att häll ner lite Maizena redning. Det är dessutom betydligt mindre mängd kött i förhållande till mängden sås i denna variant än i originalet, anledningen att det allt som oftast behövs lite mera klister när man ska ge småbarn mat
Börja med att skära löken och steka den mjuk i en gjutjärnsgryta. Ta av löken och stek grytbitarna som kryddats med salt och peppar, tills de får färg Häll tillbaka löken i grytan och fyll på med vatten så att köttet nästan täcks av vätskan