Souvlaki på Fläskfilé Souvlakimedtzatziki är väl sinnebilden av Grekisk mat för många. Vi äter mycket aubergine när vi är vid Medelhavet, en grönsak som blir suveränt god om den skivas, saltas ur en stund och sen steks i rikligt med smör
Souvlaki gör mig knäsvag älskar kombinationen med underbart marinerat kött, potatis och denna underbar yougurtsås som är så syrlig och god med en liten tach av vitlök
Vi åt Souvlaki gjord på citron- , rosmarin- och vitlöksmarinerad fläskfilé, en kylig tzatziki, en stingig avokadoröra och till allt dettta en grekisk sallad
Blanda gurkrivet med resten av ingredienserna. Detta kommer att ge en fastare tzatzikisås. MEN vill du göra den längre (och bättre) varianten så börja med att hälla yoghurten i kaffefilter för att sila ifrån vasslen
Dela gurkan och skrapa ut kärnorna med en tesked. På grillen fixade vi kebabkryddade köttfärsspett och sparris och i köket fixade vi sallad o vitlöksstark tzatziki
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.