Salta fisk för rökning recept

Hemrökt fisk

Hemrökt fisk

Saltar du fisken så blir den lite fastare i rökt skick. Efter rökningen så släck försiktigt bränslet genom att kväva det med ex

Varmökt flundra

Självklart så vill jag röka min flundra själv så jag köpte några fina fiskar och saltade dem över natten
Rökt Vildsvinslägg

Rökt Vildsvinslägg

Till hjälp har vi ett smokerack från BBQHouse som är ett tillbehör till Webers Smokey Mountain för att enkelt kunna hänga kött och fisk i smokern
Rensa kroppen med detox

Rensa kroppen med detox

- Salta mindre. Även lite fisk, tofu och kyckling är tillåtet om det inte äts för ofta. För grunden i ett detox-program är maten

Matrelaterad historia - blandat

ostämnet avlägsnades på så vis, saltades, nerpackades i kruka, övergöts med vatten och förvarades på kallt ställe
Bokrecension: Rök

Bokrecension: Rök

Extra viktigt är om man ska salta eller ha köttet i saltlake några dagar. Jag vill ju inte spoila för mkt men förutom kött, fisk, fågel, grönsaker och skaldjur får man tips på vad för ingredienser man kan röka och ha som smaksättning i annan matlagning
Kallrökning - lättare än du tror!

Kallrökning - lättare än du tror!

Fisk som ska rökas ska saltas in ett dygn innan. Strax innan det är dags förrökning tas fisken fram och torkas av med hushållspapper så att den blir så torr som möjligt
Vårmiddag med primörer

Vårmiddag med primörer

Allt kokades mycket nätt i saltat vatten, morötter kvartade på längden, lökar och rädisor tar bara någon minut, de små potatisarna kanske tio

Ultimat lyx på Oaxen krog

Desserterna var såklart toppen de också, men eftersom jag är mer försalta än söta saker är jag glad att det söta kommer på slutet

Så åt vi - ur Stora Boken om Livet Förr

Därefter saltades smöret, och det ordentligt, för att det skulle hålla sig länge. Torka, syra, röka, saltaEtt stort problem var att få maten att hålla sig