I fredags kom J hem med en massa lyxiga saker inhandlade på Cajsa Warg. Vi hade en gigantisk färsk kyckling från Hagby gård och inspirerad av ett recept på potatissallad i senaste "Elle Mat och Vin" hade jag köpt ett gäng goda primörer
Här kokt lök, morot och bönor med en klick smör på. Primörer passar bäst på enklast möjliga sätt. Har man ynnesten att ha en trädgård eller en kolonilott så behöver man egentligen inte anstränga sig så mycket när man tillagar sin middag
Och då kan det ju vara passande med lite vårmiddagsinspirerade bilder här på bloggen. Jag hade hittat ett recept på parmesankrämsfyllda ägghalvor med parmachips som jag ville testa, men det gick lite sådär, fyllningen flöt ut ganska mycket
Återkommer med snabblagad husman. En god stuvning på årets första primörer, morötter och blomkål. Smaka av stuvningen medmed citronsaft och eventuellt mer senap
Recept från Svenska Viltmatakademin i samarbete med Professional Secrets. Tärna älgen och skär ner grönsaker i fyra skålar, koka ihop den fina buljongen med sparrisspadet,krydda, sila över varje portion och servera med mer massor av örter
Alla bekämpningsmedel och strunt sitter, tyvärr, i skalet. Skala och skiva gurka i halvcirklar (om den var en tjockis)och blanda i en skål med diverse kryddor
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.