Torsdag 20 oktober 2016. Jomen visst, ett blogginlägg är väl på tiden. Det är inte så att vi inte ätit mat sedan vi kom hem från Frankrikeresan (för övrigt en helt fantastisk resa som vi kommer att berätta om längre fram
Enligt uppgift ska det ha en mer rökig smak än vanlig bacon så jag testade det i den här grytan. Doft och smak är definitivt mycket rökigare - och godare
Tänkte att dessa skulle till fotbollsturneringen i helgen som kommer men det hamnade några fikasugna barn i köket så den nybakade kakan rök, så kan man ju säga
De fjälster jag använder är för att koka korven använder jag krokfjälster och när jag skall röka korven använder jag svinfjälster dessa är lite smalare
För att röka korven använder jag svinfjälster dessa är lite smalare. Röktider varierar beroende på typ av rök och väderförhållande när du röker kan variera väldigt mycket det här får man prova sig fram
Vänd på rökorna och häll i den hackade persiljan och till sist ca 1 dl vitvin. Först och främst lägger du i 2 st serverings ungsformar i ugnen (av lera om möjligt) i ca 150 grader så att de blir värma
Man får blanda utifrån smak, om man önskar det med mer styrka eller rökigare taste. Hallåååå fina ni. Idag kommer ett riktigt pangrecept som jag bara måste dela med mig utav och absolut tycker att ni ska prova på inom en väldigt snar framtid
Lägg räkorna på galler i röken. Ställ in röktiden till 2 timmar och 20 minuter. Om du, som i fallet med Bradley-röken, har ett separat värmeelemt i röken som du kan ställa in temperatur och drifttid på, får du maximalt resultat om du ställer in värmen på ca 60 grader under en timme, och sedan stänger av värmen och bara har rök de sista 1 timmen och 20 minuter
Lite rökighet får man från korven men det skulle nog inte skada med lite bacon också. Jambalaya har rötter både i Karibien och kreolska Louisiana med spanska och franska influenser
Varmrökt lax har verkligen varit sommarens nummer ett. Om man har en klotgrill med lock är det faktiskt lättare att varmröka en laxbit än att grilla den
Medan kaffet gjorde strupen varm samt tillförde den koffeinhalt till min kropp som den behövde kom också receptet till för dagens inlägg till som skulle bestå av en stek på vildsvin späckad med rökt sidfläsk, röstipotatis med selleri och en kantarellsås med en touch av en torr fransk äppelcider
Idag serverades coleslawen med helgrillad fläskytterfilé, bacon och en rökigare grillkorv från Lithells (som Millan har testat tidigare), nektarinsalsa och potatisgratäng
För att röka korven använder jag svinfjälster dessa är lite smalare. Röktider varierar beroende på typ av rök och väderförhållande när du röker kan variera väldigt mycket det här får man prova sig fram
Smaken är också annorlunda eftersom du kan variera träsorterna du röker med. Jag hade ingen hickory hemma så jag använde körsbärs- och äppelträ, vilket ger en mild röksmak
Den här har en sötstark, kryddig smak utan rökighet men med hetta från min favoritsås D’Elidas. Till sommarens grillkvällar då man vill ha det lilla extra tillbehöret
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.