-) Gårdagens middag var lättlagad då det serverades saffransgravadlax (recept nedan), olika sillar från Klädesholmens sill (absolut godast tycker jag), potatis, ägg och senapssås
Ingredienser saffransgravadlax. Igår tipsade jag om en klassiskt gravad lax, idag tänkte jag tipsa om en smaksatt lax och så här i adventstider passar det ju förstås med saffran
Saffransgravadlax. Vad man än tänker ha på sitt julbord, klassiskt julbord, kalkonjulbord eller något helt annat så tycker jag ändå den gravade laxen är given på julbordet
Den andra var en saffransgravadlax efter recept från Monica Ahlberg. Gårdagens påskmiddag var inte alls någon påskmat utan vi hade bestämt oss för att grilla istället men däremot så hade vi en riktig påsklunch med gravad lax och sill
Jag kommer att göra en rödbetsgravad och en saffransgravadlax, samma som jag gjorde till midsommar. Fick hem ett litet smakprov på en bit lättrökt lax ifrån min svåger Martin som har företaget Fiskeboa nere i Göteborgs fiskehamn (fiskgrossist)
Vill dela med mig av vår goda förrätt som vi hade på påskafton, en ceviche med gravad lax (jag använde den saffransgravade jag gjorde härom dagen) och pilgrimsmusslor, så himla gott
Förra året gjorde jag en himla god saffransgravadlax, receptet på den hittar du HÄR. Gravad lax är väl ett måste på julbordet tycker jag och varför inte testa att göra den själv i år
Varför inte grava laxen med saffran nu till jul. 1 kg av mittbiten på en laxfilé med skinn i två delar. Gnid i köttsidan av laxen med kryddblandningen och lägg ihop laxbitarna med 2 dl grovt hackad dill mellan och runt om