Julmat 2005
Svt
Svt
  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • 1/2 tsk kardemumma, stött
  • 5 cl söt madeira
  • 2 julöl
  • 2 porter
  • 1 sockerdricka
  • sill
  • 800 g inläggningssill ca 12 filéer 1 dl ättika 12%
  • 2 dl strösocker
  • 3 dl vatten
  • 1 rödlök 1 morot
  • 4 lagerblad
  • 1/2 msk kryddpepparkorn
  • 1 msk krossade enbär
  • ½ dl gin
  • 400 g matjessill
  • ½ dl ättika, 12%
  • 1 dl socker
  • 1 ½ vatten
  • 1 bit ingefära, skalad och skivad i tunna skivor
  • 2 stjärnanis
  • 1 gullök
  • strömming
  • 2 kg färsk strömming
  • 1 1/2 l vatten
  • 3 dl ättika
  • 3 msk salt
  • 2 dl creme fraiche
  • 1 dl finhackad dill
  • 1/2 tsk fint rivet skal av väl tvättat citron
  • 2 dl majonnäs
  • 1/2 msk pepparrot
  • 1/2 msk fint skuren gräslök
  • lax
  • 500 g laxfilé
  • ½ dl salt
  • 1 kuvert saffran =
  • 1 apelsin
  • 1 knippe dill
  • ½ msk vitpeppar, krossat
  • 500 g rimmat nötkött, högrev eller bringa
  • 1 l Kycklingbuljong
  • 1 Lök 2 Vitlöksklyftor
  • 1/2 Morot
  • 1 tsk vitpepparkorn
  • 1 msk Äppelcidervinäger
  • 1 kvist rosmarin
  • 1 dl hackad kruspersilja
  • 5 gelatinblad Koka upp en rymlig kastrull med vatten, lägg ned köttet och ge ett uppkok, skumma väl. Lyft upp med hålslev och spola av. Koka upp koklagen och lägg ned nötköttet, lägg på lock och låt det knappt puttra sakta tills det är mört, ca 1 ½ timme, beroende på köttets tjocklek. Dra kastrullen av värmen och låt köttet svalna i spadet.
  • 300 g inlagda tärnade rödbetor
  • 2 äpplen
  • 2 saltgurkor
  • 1/2 msk grovkornig senap
  • 1/2 msk svensk senap
  • 2 dl avrunnen yoghurt
  • Salt och peppar
  • 1/2 rödkålshuvud
  • 2 msk äppelcidervinäger
  • 1 msk olivolja
  • 2 tsk honung
  • 2 vitlöksklyftor
  • 2 granatäpplen
  • 1 fänkål
  • 2 sticklökar eller en bit späd purjolök
  • 2 msk potatismjöl
  • 1 dl god senap
  • 1 dl ströbröd, gärna panko
  • 2 msk hela nejlikor
  • 5 lagerblad
  • 1 dl senapspulver (colemans)
  • 1 dl grädde
  • 1 dl strösocker
  • 1 msk honung
  • 1 1/2 tsk potatis mjöl
  • 1 äggula
  • 1 tsk ättiksprit
  • 1 dl grovkornig stark senap
  • 2 msk flytande honung
  • 2 apelsiner, rivet skal och pressad saft
  • 8 torkade fikon
  • 1 dl vinglögg
  • 1 st
  • 100 g smör
  • 2 dl farinsocker
  • 1 dl gräddfil
  • 1/2 dl rårörda lingon
  • 3 dl vetemjöl
  • 1 msk kanel
  • 1 tsk malda kryddnejlikor
  • 1 tsk ingefära
  • 1 tsk bikarbonat eller
  • 2 tsk bakpulver
  • 50 g rumsvarmt smör
  • 200 g färskost
  • 2 dl florsocker

Beskrivning

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.