sötmandlar. soja och kokosolja. Rostade nötter att toppa rätter med är alltid lika gott och eftersom det kändes som det fattades något rött på tallriken slängde vi även i lite lysande röd spetspaprika
Torka ur pannan och lägg mandlarna i stekpannan och rosta dem på medelvärme. Tillsätt äpple, russin, kapris och soja i pannan och fräs allt i 2 min så att äppeltärningarna börjar bli lite mjuka. 1 msk Japansk soja
Soja - finns hela, torkade, färdigkokta på burk eller tetra, och som mjöl. Eftersom jag den senaste tiden har fått en del förfrågningar på mailen angående olika glutenfria mjölsorter har jag tänkt att jag skulle göra en sammanställning av olika slags mjöl och flingor som kan vara användbara när man bakar glutenfritt
100 g vanligt eller LF smör, alternativt mjölkfritt margarin3 dl vanlig eller LF mjölk, alternativt ris, soja eller havremjölk1 pkt röd jäst, 50 g1 ägg3/4 dl strösocker½ tsk salt½ tsk nystött kardemumma1 tsk vaniljsocker2 tsk fiberhusk2 tsk bakpulver10 - 12 dl glutenfri mix - jag använde Lailas mjölk- och glutenfria mix1 ägg till penslingSmält smör/margarin, och tillsätt mjölken
Tillsätt sojamjöl, socker, kryddor. Några av mina favoritkombinationer i smoothie är hallon + jordgubb + valfri dryck (havre, soja, mandel, kokos eller risdryck), endast mango + dryck (
Till såsen sjuder du vispgrädde med ett par teskedar av kryddblandningen till köttet tills att den börjar tjockna, smaksätt med soja och ordentligt med dijonsenap (gärna hälften slät och hälften grov) och smaka av med salt
Jag marinerade de färska tonfiskfiléerna i en blandning av 3 msk japansk soja, 2 msk risvinäger, 2 msk olivolja, en liten bit hackad chilifrukt och en bit riven färsk ingefära. 3 msk japansk soja
Gör under tiden sötpotatis, saltrostademandlar och chèvreyohurt. Rosta mandlarna i en torr stekpanna. Rör ihop citronskal, citronjuice, kinesisk soja och honung