en solig currygryta medtorsk. Torskfiléerna som kokas direkt i grytan blir riktigt flikiga och fina. Tea och jag har spenderat dagen i soffan där vi tagit gemensamma tupplurar, pratat med gosedjuren och kollat på den danska serien Rita på Netflix
Lägg upp gnocchi/squash och fisk på tallriken, ringla citronsås över och toppa meddillvippor. Smaka av med salt och svartpeppar, tänk dock på att buljongtärningen ger mycket sälta
400 g torskrygg, i bit. 12 tsk dillfrön. 1salt och peppar. 1Antal portioner 1 port 2 port 4 port 6 port 8 port Välj 400 g torskrygg, i bit Rimlag. 1 liter vatten 4 msk salt 2 tsk strösocker 2 tsk dillfrön 600 g skalad blomkål 3 finhackade schalottenlökar 2 dl skalade sötmandel 50 g Arla® Svenskt Smör 2 dl Arla® mjölk 1 dl Arla® vispgrädde 4 msk vitvinsvinäger salt och peppar 1 tunt skivad rödlök olivolja ½ ask krasse
torsken på metal folie på en bakplåt med vitvin, citronsaft, dilloch rikligt. torsk. sin sida och bad mig att utveckla fler matlådor med fisk och skaldjur
Servera till smörstekt torskmed granatäppeltoppad saffransbulgur och citronyoghurt. Blanda yoghurt med finrivet skal från en citron, pressad vitlök och salt
Här tänkte jag bjuda på ett snabbt och enkelt recept på en soppa medtorsk, fänkål ochdill. Pressa över lite citronsaft på torskenoch salta den lätt innan du lägger ner den i den sjudande soppan
Torsken paneras i ströbröd vilket ger en god rund smak och fungerar som redning till såsen. Med nykokt potatis och grönsaker är receptet lagom för fyra, men om man föredrar en lite mer GI-vänlig variant med bara haricot verts till så räcker den inte riktigt lika långt
Strö lite finskuren dill över fisken inför serveringen. Rätten kan göras med färsk eller fryst torskfilé - om du använder ett fryst block låter du fisken halvtina först
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.