Rödspätta rotfrukter recept

Rödspätta med rotfrukter

Rödspätta med rotfrukter

Skär alla rotfrukter i mindre bitar, ringla över olja, salta och peppra. Koka rotfrukterna till crèmen i buljong med dragon, salt och peppar
Fiskgratäng på rödspätta med rotfruktskross

Fiskgratäng på rödspätta med rotfruktskross

600g rödspätta2 dl skivade champinjoner1 dm purjolök1 dl Ajvar relish, stark1 dl lätt creme fraishesalt och peppar västerbottensostLägg tinad rödspätta i en ugnssäker form. 200g potatis100g rotselleri250g palsternackasalt och peppar1 dl lätt creme fraisheSkala rotfrukterna. Servera med broccoli 600g rödspätta
Veckans planering

Veckans planering

Panerad rödspätta med remouladsås. Ugnsbakad lax med rostade rotfrukter. Efter en god jul (i dubbel bemärkelse) är det nu dags att få lite vardag igen
Lax- och kräftfärserad rödspätta i räksås

Lax- och kräftfärserad rödspätta i räksås

Dela lökarna i kvartar och skiva rotfrukterna grovt.  Lax- och kräftfärserad rödspätta i räksås 6 portioner6-12 rödspättafiléer (om de är små, beräkna 2 filéer per person)0,5 burk kräftstjärtar250 g lax, fri från skinn och ben1 äggula3 msk grädde1 msk hackad dillsalt, pepparräkskal från 1 kg räkor2 gula lökar2 vitlöksklyftor1 tomat0,5 fänkål2 morötter1 palsternacka1 stjälk stjälkselleri2 persiljestjälkar2,5 dl vitt vin0,5 tsk dillfrön2 msk tomatpuré5 vitpepparkornvatten salt3 dl vispgräddeev en skvätt konjak smör + mjöl Börja med fonden. Lax- och kräftfärserad rödspätta i räksås 6 portioner. 6-12 rödspättafiléer (om de är små, beräkna 2 filéer per person)
Palsternackssallad

Palsternackssallad

Vi åt den till panerad rödspätta, en örtsås på räkfond, kokt potatis och ruccolasallad. mat , recept , palsternackssallad , palsternacka , sallad , rotfrukter , dillfrön , tillbehör

Rödspätta med rotfrukter

Skär alla rotfrukter i mindre bitar ringla över olja, salta och peppra. Koka rotfrukterna till crèmen i buljong med dragon, salt och peppar

Rödspätta med rotfrukter

 Skär alla rotfrukter i mindre bitar, ringla över olja, salta och peppra.  Koka rotfrukterna till crèmen i buljong med dragon, salt och peppar

Rödspätta och kumminrotfrukter i ugn

Till fisken och rotfrukterna blandade jag ihop en kall sås med dill och citron. Dela rotfrukterna i lagom stora munsbitar och lägg i en stor ugnsform (eller på en plåt) tillsammans med hela körsbärstomater

Spätta under osttäcke

1 pkt djupfryst rödspätta eller 4 färska filéer. Tina spättafiléerna om ni använder djupfryst fisk. Häll oljan/ lägg i smöret i en stekpanna och hetta upp