3 fiskar, t ex 1 havsaborre, 1 gös, 1 rödspätta (det ska vara ca 700 g filé, huvud utan gälar och skrov blir buljong). Tillsätt rotfrukter, grönsaker och kryddor och fräs ca 5 min
Dela lökarna i kvartar och skiva rotfrukterna grovt. Lax- och kräftfärserad rödspätta i räksås 6 portioner6-12 rödspättafiléer (om de är små, beräkna 2 filéer per person)0,5 burk kräftstjärtar250 g lax, fri från skinn och ben1 äggula3 msk grädde1 msk hackad dillsalt, pepparräkskal från 1 kg räkor2 gula lökar2 vitlöksklyftor1 tomat0,5 fänkål2 morötter1 palsternacka1 stjälk stjälkselleri2 persiljestjälkar2,5 dl vitt vin0,5 tsk dillfrön2 msk tomatpuré5 vitpepparkornvatten salt3 dl vispgräddeev en skvätt konjak smör + mjöl Börja med fonden. Lax- och kräftfärserad rödspätta i räksås 6 portioner. 6-12 rödspättafiléer (om de är små, beräkna 2 filéer per person)
Vi åt den till panerad rödspätta, en örtsås på räkfond, kokt potatis och ruccolasallad. mat , recept , palsternackssallad , palsternacka , sallad , rotfrukter , dillfrön , tillbehör
Till fisken och rotfrukterna blandade jag ihop en kall sås med dill och citron. Dela rotfrukterna i lagom stora munsbitar och lägg i en stor ugnsform (eller på en plåt) tillsammans med hela körsbärstomater
1 pkt djupfryst rödspätta eller 4 färska filéer. Tina spättafiléerna om ni använder djupfryst fisk. Häll oljan/ lägg i smöret i en stekpanna och hetta upp