Gratinerad Rödspätta Jag köpte några spättafiléer med mig när jag åkte för att hälsa på Mamma. Där såg jag verkligen vilken skillnad det är på färsk matkvalitet, jämfört med stormarknadernas massproducerade
Jag brukar ta på känn tills det blir ett lagom lättsamt mos. Själv tycker jag att det är minst lika gott med blomkålspuré som med potatismos, men den åsikten delar inte Amanda, så därför gjorde jag halva formen med vardera
Fiskgratängmed räkor och dill. Idag blev det en krämig fiskgratäng till middag, det är inte ofta jag gör just fiskgratäng så denna blev ett litet improvisationsexperiment
Rotfrukterna var jättegoda, även om jag skar dem i fel storlekar med tanke på koktid. Citronklyftorna gav underbar smak, även om käre maken tyckte att de satte lite väl stora spår i smaksensationen för hans del
Den här veckan blev det dock en fiskgratängmed lax och räkor och det blev himla gott. Blanda maizena (eller vanligt vetemjöl) med lite av grädden så den löser sig och häll sedan på resten av grädden
Ännu ett diet-recept avklarat, ett GI-recept påfiskgratängmed stuvad purjolök. Eftersom jag aldrig tidigare har lagat efter ett GI-recept vet jag heller inte hur de brukar se ut men det här receptet tycker jag var lite väl tillkrånglat med måtten angivna i gram och fisk och grönsaker som ska hivas hit och dit med hålslev, men smaken var det inget fel på
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.